Продукти:
2 скумрии
1 лимон
2-3 скилидки чесън
зехтин
сол
черен пипер
розмарин
За соса:
100 гр. слънчогледово семе /или микс с тиквено/
2 скилидки чесън
4 с.л. лимонов сок
зехтин
черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистваме, разделяме по дължина на две всяка риба и измиваме.
Изрязваме от хартия за печене четири квадрата в която ще я завием.
Всяка половина поставяме върху хартия за печене и поръсваме със сол, черен пипер, малко розмарин, чесън, зехтин и накрая поставяме по две резенчета лимон.
Завиваме в хартията на плик.
Печем скумрията в предварително загрята фурна на 180 градуса, за 20-25 минути.
През това време, докато скумрията се пече, приготвяме соса.
Смиламе семената с чесъна и черния пипер, прибавяме лимоновия сок и малко зехтин, до получаване на гъста смес.
Сервираме рибата топла с поднесен към нея слънчогледов сос.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар