Блоговодител - кулинарен пътеводител

сряда, 8 май 2019 г.

Торта "Женски бюст"








Има няколко правила, които трябва да се спазват при "обличане" на торта с фондан:

1. Блатовете не се сиропират.
2. Кремът, може да е по избор, единственото условие тук е да е стегнат. Когато се правят тежки торти с много блатове е желателно да се използва маслен крем, той стой стегнат и няма опастност тортата да ви потъне и да се разпадне.
3. Обличането на тортата с борд от блат, също е препоръчително. Така фондана е още по-изолиран, а тортата ще стои по-стегната.
4. Задължително измазване с маслен крем, преди полагане на фондана. Така тортата се изолира и няма опастност, фондана да се разтопи, ако случайно попадне крем по него.
5. Фондана трябва да се пази от влага, в противен случай, той започва да се топи. Това означава, че е препоръчително, след като тортата бъде поркита с фондан, да се съхранява на сухо място. Хладилникът също е враг на фондана.


Основното, което искам да ви покажа в тази торта е как да я оформите.
Може да използвате готови блатове или да си изпечете пандишпанови.
Ще са ви необходими 6 бр. платки с диаметър 16-18 см и 2 бр. квадратни платки, които ще дооформим в зависимост от кръглите платки, те ще са ни част от тялото.
Кремовете, които съм използвала, са идентични с тези на торта "Пеперуда", продукти и начин на приготвяне ТУК. Ако решите да използвате тях, само намалете продуктите наполовина, тък като торта "Пеперуда" се равнява на две торти. Може да разгледате също и начина на опаковане и измазване на тортата.


Стъпа по стъпка:


1. 6 бр. еднакви кръгли блата.





2.  Върху подложки поставяме първите два кръгли блата. един до друг. Изрязваме квадратните блата, като тяло под кръглите. Поставяме единият изрязан блат.
* По принцип блатовете не се сиропират, но тъй като аз не обичам сухи блатове, сиропирам съвсем леко само първият блат, който лежи на подложката и средния, последния блат не сиропирам.
Полагаме първият крем и разнасяме равномерно, върху кръглите и квадратния блат.



3. Следват вторите блатове.



4. Вторият крем се полага само върху кръглите платки, като в центровете им полагаме повече крем, да се получи като планина. Отгоре поставяме третите, последни кръгли платки.
Поставяме в хладилник за 4-5 часа, за да стегнат кремовете.







5. Тук в тази торта, не съм опаковала с допълнителен блат. 
Измазваме със плътен слой, маслен крем. Заглаждаме, възможно най-равномерно, в противен случай, след полагането на фондана, всяка малка неравномерност, ще личи.



6. Пристъпваме към обличането на тортата с фондан. Разточваме фондана, върху равна повърхност, поръсена с нишесте. Отделните части, слепваме с помоща на четка за рисуване, леко навлажнена с вода.



7. Тук вече, може да включите въображението си. И да направите облеклото по ваш вкус.

































Може да използвате бял фондан, който да оцветите със сладкарски боички, за да получите желаните цветове.


* Сигурно забелязвате, неравностите под фондана. Това е от масленият крем, който в тази торта не съм доизмазала достатъчно равномерно, за това ви съветвам да го направите.
Ноо, лично аз си прощавам за тази моя малка грешчица 😄, тъй като това беше втората ми торта, облечена напълно с фондан. Както се казва, тогава все още се самоучех.



Благодаря на моята половинка, за емоцията с която ме обсипа, когато я зърна... беше наистина шашнат и изненадан, и не знаеше какво да каже... 😄💓😲 Тортата беше изненада за рожденният му ден, преди две години и половина.

П.С.: Хмм, пропуснала съм да го кордисам и него тук... Бързо поправям грешката си, за да видите колко му е забавно. 😎😄 И така, Любчето с неговата си торта и с буйната, непокорна коса /отдавна вече ги няма, и двете 😃/...







Надявам се, съм ви била полезна!
Ако имате въпроси, съм на ваше разположение!




Няма коментари:

Публикуване на коментар