Блоговодител - кулинарен пътеводител

вторник, 6 ноември 2018 г.

Бонбонена торта


Днес ще ви покажа как да си направите една весела торта с повод или без.

Тортата приготвих за едно прекрасно дете, по случай рожденния й ден.
Изискването беше да има бонбони и шоколад.
Мисля, че се получи добре, особенно за детски рожден ден.














Рецептата за тортата може да намерите и в  - "Лека бисквитена торта",
също така вместо бисквити може да използвате пандишпанови блатове или пък готови, закупени от магазина.




Продукти:

1 голям пакет бисквити "Закуска" /в случая, аз съм използвала бисквити "Закуска" какао - 1 голям пакет. Тортата се получи на 3 нива - с 4 реда бисквити/. 

Пълнежа и оформянето е същото, като на "Лека бисквитена торта", единствено съм заменила украсата и сместа за измазване.


Крем № 1
500 мл прясно мляко
1 ч.ч. захар
1 пакет пудинг ванилия на др.Йоткер
1 пълна с.л. пшенично нишесте
2 жълтъка
2 с.л. твърдо масло
100 мл сладкарска сметана

Крем № 2
200 мл сладкарска сметана
100 гр. бял шоколад


За измазване на тортата
100 мл сладкарска сметана


Шоколадова заливка /ганаш/
100 гр. млечен шоколад
100 мл сладкарска сметана



За украсата
     - 1 пакет бонбони ММ /90 гр./
     - 1 пакет желирани бонбони Haribo /200 гр./
     - 1 млечен шоколад Schogetten /100 гр./
     - 2 пакета пурички от по 160 гр.





Начин на оформяне:

Приготвяме давата крема и сглобяваме тортата, както съм обяснила тук.
Редовете с бисквити при тази торта са 4, а не 5.
Крем № 1, разделяме на 2 равни части /за 2 реда/, а от крем № 2 отделяме само 1/3 част, която ще ни бъде за измазването на тортата и която смесваме с предварително разбити 100 мл сметана. Крем № 2 ни е само 1 част за 1 ред в тортата.

След като сме измазали стегналата торта, разделяме /разрязваме/ пуричките внимателно всяка през средата на две и облепяме страните на тортата.













Приготвяме ганаша, като разтопяваме сметана с млечният шоколад на котлона, оставяме го настрана да изстине и заливаме тортата внимателно, така че да не се разтече през пуричките.
Поставяме в хладилника за поне 30 минути, за да може ганаша да стегне.


След това разделяме отново с пурички, повърхността на тортата, така че да се получат три отделения.
Всяко едно отделение украсяваме, като нареждаме от трите вида украси /б-ни ММ, Харибо и млечният шоколад/.







По желание може да й вържите декоративна панделка, през средата на пуричките.




















И сме готови, имаме вкусна и весела торта!


Да ви е сладко!






Няма коментари:

Публикуване на коментар