Блоговодител - кулинарен пътеводител

сряда, 28 октомври 2020 г.

Картофено руло с плънка от кайма и печурки

 


 

 


 


 

 

 

Продукти:

1 кг кайма
1 моркова
1 глави кромид лук /1/2 стрък праз лук/
1/2 връзка пресен магданоз
1 к.л. чубрица
Кимион
Черен пипер
1 к.л. червен пипер
Олио

250 гр.печурки
2 с.л.масло
2 с.л.зехтин

1 кг картофи
сол на вкус
1 яйце
3-4 с.л. галета

Сладка царевица от консерва/по желание/

125 гр. Моцарела




Начин на приготвяне:


1. Най-напред слагаме обелените и измити картофи в тенджера, да се сварят.

2. Почистваме и измиваме моркова, лука и гъбите. Нарязваме ги на ситно. Царевицата, отцеждаме и измиваме.

 


 

3. Каймата овкусяваме с черен пипер, червен пипер и малко кимион.

4. В подходящ тиган, загряваме маслото и зехтина, и поставяме нарязаните гъби. Пържим до готовност. Изваждаме гъбите от тигана и в него сипваме малко олио, в което прибавяме моркова и лука. Оставяме леко да се задушат и добавяме каймата. С шпатула, разбъркваме непрекъснато, като се стараем да раздробим каймата на малки бучици. След като каймата е готова и леко се е запържила, отдръпваме от котлона и добавяме магданоза и чубрицата.





5. След като картофите са се сварили, ги отцеждаме и намачкваме. Прибавяме сол на вкус, яйцето и 2-3 с.л. галета. Разбъркваме добре.

6. Върху намазнена хартия за печене или фолио, разпределяме картофената смес. Разстиламе равномерно, като се съобразяваме с формата в която ще печем. Поръсваме с останалите галета и в единия край по дължина нареждаме плънката. Редуваме кайма, гъби, царевица и моцарела. Завиваме на руло и печем в предварително загрята фурна на 170-180 градуса, до готовност и леко покафеняване. 


 




7. Оставяме леко да се охлади в самата форма преди да разрежем, за да стегне и да не се разпадне при обръщане и разрязване.

 

 


 

 


 

 


 

 Добър апетит!







Няма коментари:

Публикуване на коментар