Блоговодител - кулинарен пътеводител

петък, 25 май 2018 г.

Пиле по тракийски













Необходими продукти за 4 порции:

1 кг пилешко месо
2 червени чушки
2 зелени чушки
3 домата
2 глави стар лук
3 скилидки чесън
1 к.ч. олио
1 с.л. червен пипер /равна/
черен пипер
1 к.л. захар
сол на вкус
1 дафинов лист
1 с.л. подправка за пиле
чубрица
магданоз



Начин на приготвяне:

Най-напред сваряваме пилешкото месо за около 30 минути. Образувалата се пяна- остраняваме.

Докато месото се вари, нарязваме чушките и лукът на едро, доматите на кубчета и чесъна на ситно.









Запържваме чушките и лукът в дълбок тиган.






Добавяме чесъна, червения пипер и доматите.
Поръсваме със кафената лъчжичка захар и разбъркваме.






Наливаме 500 мл от пилешкия бульон от свареното месо. Прибавяме малко сол, черен пипер и дафинов лист. Захлупваме и оставяме да къкри на бавен огън 10 минути.






През това време, обезкостяваме свареното месо и го нарязваме на едро.






Добавяме го към соса и поръсваме с лъжица подправка за пиле и ако е необходимо още сол на вкус. Захлупваме и оставяме да ври на слаб огън за още 20 минути. Отстраняваме от котлона и добавяме чубрица, разбъркваме.

Ястието се сервира топло и по желание поръсено със ситно нарязан магданоз.











Добър апетит! 😊








Няма коментари:

Публикуване на коментар