Блоговодител - кулинарен пътеводител

неделя, 9 юли 2017 г.

Бисквитена торта с домашен крем


Вкъщи, бисквитената торта е на почит. Това е причината да я приготвям доста често и за разнообразие й приготвям различни по вид крем. Бисквитената торта, която ще ви покажа днес е пухкава и сочна, като сладостта в нея е нито много, нито малко - балансирана на сладост.














Тавата, която съм използвала е с размери 32/22 см. Но вие може да я приготвите в такава с каквато разполагате. Единствената разлика ще бъде, че ако тавата ви е по-малка, ще се получи по-висока торта.

Започваме ☺...





Продукти:

2 кутии бисквити на "Победа" за торта

1,5 л прясно мляко
1 ч.ч. захар с връх
6 бр. яйца
5 прахчета ванилия или 1/2 ампула ванилия /д-р Йоткер/
7 с.л. брашно
60 гр. пшенично нишесте
100 гр. масло

1 буркан компот или сок малина, или ягода
1/2 ч.ч смлени орехи






Начин на приготвяне:

Най-напред приготвяме крема, като прясното мляко заедно със захарта, поставяме в тенджера на котлона да заврят и захарта да се разтопи. Разбиваме яйцата. След като млякото заври, го отдръпваме от котлона и темперираме разбитите яйца, като по-малко взимаме от горещото мляко и добавяме към яйцата. След като яйцата са с необходимата температура, на тънка струйка ги изсипваме в горещото мляко. Връшаме на котлона. Брашното с нишестето, разтваряме в малко вода и ги прибавяме към млякото. На слаб огън, варим крема до сгъстяване, като от време на време разбъркваме с телена бъркалка. След като крема е готов, отдръпваме от котлона и прибавяме маслото. Разбъркваме и оставяме на страна леко да се охлади, но не напълно.






Приготвяме си подходящ съд в който да сглобим тортата.
На дъното нареждаме бисквити, сиропираме ги с компот и отгоре разпределяме тънък слой леко топъл крем.








Следва втори ред бисквити, сиропираме, тънък слой крем и продължаваме в същият ред до изчерпване на бисквитите и крема. Завършваме със слой крем. Отгоре поръсваме със смлени орехи и пожелание украсяваме с плод.

















След като тортата ни е готова я оставяме да се охлади напълно и я прибираме в хладилника за няколко часа да стегне.
А понеже вкъщи нямаха търпение да я разрежа /защото всички обожаваме бисквитена торта/, аз я "мушнах" във фризера за 40 минути.


















Съвършен вкус!
Ароматни и сочни бисквити, обвити в лек и пухкав домашен крем...











Да ви е сладко!

Весело настроение и много усмивки от мен! 😄




3 коментара:

  1. бисквитената торта ми е любима и в представите ми винаги е била с домашен крем,но в живота си съм яла веднъж с домашен крем...амиииии направих си я по твоята рецепта и е меко казано уникална! 🌷🌷🌷

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за милите думи, от сърце! Прекрасен ден, желая!

      Изтриване
  2. Сърахотна,вече само така я правя,даже слагам и банани💋💋

    ОтговорИзтриване