Блоговодител - кулинарен пътеводител

сряда, 11 май 2016 г.

Бутер баклавички


Днес ще ви покажа как да си направим един бърз, ароматен и много вкусен десерт.
Бутер баклавичките са подходящи за всякакви случаи.
И най-важното, не изискват никаква специална подготовка. Единствено, като всеки един сиропиран сладкиш е желателно да "пренощуват" една нощ, преди да бъдат поднесени.








Преди да започнем да поясня, че от тази доза на продуктите се получават 16 бр.баклавички.



Рецепта:

800 гр. бутер тесто
2 ч.ч. орехи /изчистени и смелени/
1 с.л. канела /равна/
1 с.л. захар
50 гр. масло /разтопено/


За сиропа:

600 мл вода
600 гр. захар
2 ванилии




Начин на приготвяне:

Оставяме бутер тестото на стайна температура за около 20 минути леко да се поотпусне.
Орехите смесваме с 1 с.л. захар и 1 с.л. канела. Разделяме ги на две равни части.
Всеки лист поотделно разгъваме и по широката му страна разстиламе едната част от орехите.




Завиваме на руло и разрязваме на колелца, широки около 3 пръста.




По същият начин процедираме и с вторият лист бутер тесто.
Нареждаме разрязаните рулца в тава покрита с хартия за печене и намазана с масло.




Отгоре всяко рулце намазваме също с масло.
Печем в предварително загрята фурна до леко покафеняване на тестото.
Готовите бутер баклавички, оставяме да се охладят.
През това време приготвяме сиропът от равни количества вода и захар и 2-те ванилии.
Заливаме вече добре охладените баклавички с горещият сироп. Покриваме ги и оставяме една нощ да попият добре сиропът.




И сме готови... Имаме си сладки, ароматни, меки и сочни бутер баклавички.








Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар