Блоговодител - кулинарен пътеводител

понеделник, 22 февруари 2016 г.

Янкина салата


Любима от първата хапка!
Една разкошна салата, съчетала в себе си апетитен яйчено-млечен сос и варени картофки...
Една салата поднесена по оригинален начин...






Рецептата за Янкина салата взаимствах от "Домашни вкусотии".
Приготвяме си я редовно в къщи! И определено съм съгласна с Теди Титова, че домашно приготвена, тази салата надминава над 100 % купената!
Невероятна е! Свежа и засищаща.
Леко завиших продуктите...

И така... Янкина салата...



Рецепта за 6 порции:

7 бр. картофа /средно големи/
300 гр. сирене
8 бр. кисели краставички
1 скилидка чесън
400 гр. майонеза
5 с.л. заквасена сметана или 4 с.л. пълномаслено краве мляко
3 бр. яйца
черен пипер
червен пипер
копър


Начин на приготвяне:

Сваряваме в леко подсолена вода картофите.

Докато се варят, приготвяме соса. В дълбока купа настъргваме киселите краставички, сиренето и чесъна.




Добавяме майонезата и сметаната /киселото мляко/, черен пипер на вкус и копъра.




Разбъркваме всичко много добре.




Сваряваме яйцата и ги обелваме.

След като картофите са сварени, в пододяща по-дълбока чиния ги настъргваме,




посоляваме и ги притискаме с помоща на лъжица  към дъното. Те са ни основата на салатата.




Върху основата изсипваме готовият сос и разпеределяме равномерно.




Най-отгоре настъргваме яйцата и украсяваме с червен пипер.








И сме готови.




Страхотна салата, която е подходяща и за гости с привлекателният си вид и апетитният вкус!












Горещо ви я препоръчвам!

Добър апетит от мен!






*************************************************************************




Предложете на приятели като копирате линка и го споделите!
Благодаря Ви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар