Блоговодител - кулинарен пътеводител

Вкуснотийки с ИНА

Вкуснотийки с ИНА
Вкуснотийки с ИНА

петък, 15 януари 2016 г.

Банички на тостер


Здравейте Сладурковци!
Днес ще направим едни много лесни и бързи банички на тостер.
Много са вкусни, защото плънката вътре остава сочна, а коричките са хрупкави и препеченки.






Преди да започнем само ще поясня, че за една баничка използвам 2 кори. Така че, вие сами преценете колко банички искате да си направите.
Аз съм направила 4 банички и за това давам рецепта за този брой.

Да започваме...



Рецепта:

2 яйца
4 с.л. кисело мляко с връх
щипка сода
щипка сол
200 гр. сирене
8 бр. готови кори за баница
1 с.л. масло
1 с.л. олио


Начин на приготвяне:

Разбиваме си яйцата, щипка сол, киселото мляко със содата и накрая добавяме натрошеното сирене. Разбъркваме добре.




Разтопяваме маслото и към него добавяме олиото, отново рабъркваме добре, за да се получи хомогенна смес.
Взимаме една кора намазваме я с маслената смес, върху нея поставяме втора кора, отгоре слагаме от плънката (около 3-4 с.л.) и разстиламе, както съм показала на снимката.




Прегъваме краищата и навиваме.











Ако забелязвате мазнина в плънката не съм слагала, защото тази с която мажем корите е достатъчна и при печенето тя си се разпределя навсякъде. Ако вие разбира се обичате по-мазничко, може да си добавите 1-2 с.л. олио към плънката.
Загряваме тостера и печем до зачервяване.






Поднасяме топлите банички с мляко, айрян или каквото обичате. :))

Едно съветче от мен - Не правете всички банички наведнъж! Направете първо една и докато тя се пече, направете втората и т.н. Защото за изпичането на баничките е необходимо време и докато се чака, плънката ще пропие през корите и има вероятност на места да се разкъса и разтече.
А който няма тостер, може да ги изпече на тиган, първо от едната страна и след това и от другата.




Това е!

Невероятно вкусни, хрупкави банички!

Добър апетит!





*******************************************************************






Предложете на приятели като копирате линка и го споделите!
Благодаря Ви!