Блоговодител - кулинарен пътеводител

Вкуснотийки с ИНА

Вкуснотийки с ИНА
Вкуснотийки с ИНА

петък, 4 декември 2015 г.

Пилешки сърчица








...................................................................................................................................................................





Уют...Пукащи дърва...Чаша вино...






...Мезенце !


Здравейте мили приятели!

Радвам се, че и днес сме заедно :)

Времето навън е мрачно, но това не пречи да си създадем приятно настроение и комфортна атмосфера...
с чаша вино или бира и апетитно мезенце.





Благодаря на Мартин Костов, за съвета /да НЕ варя предварително/ свързан със сърчицата.
Доверих се на опита който е имал и продължава да има като Главен готвач.
И не сгреших, за което много се радвам!


В някои книги и сайтове е описано, че сърцата /поради факта, че са мускул/ трябва да се варят /между 20 и 30 минути/ предварително и след това да се запържат. Така правех и аз! Само че се оказа, че може и без варене...
Хем по-лесно, хем по-бързо, хем по-малко съдове за миене :D ;)...
а вкусът... дори бих казала, че стават по-крехки и меки.

Но стига приказки, предлагам сами да се убедите...



Рецепта:

500 гр. пилешки сърца
30-40 гр. масло
3-4 с.л. соев сос
чубрица
черен пипер



Начин на приготвяне:


Измиваме старателно сърцата...





и ги разрязваме на половина /но не разделяме двете половини, трябва да останат свързани/.






Поставяме ги в тиган и на котлона.
Първоначално без мазнина, за да изври леко водата която е останала в тях, а и по този начин леко се задушават. Може да ги покриете с капак.
Разбъркваме от време на време и добавяме маслото.






Оставяме сърцата да се позапържат в маслото и добавяме соевият сос.
Пърженето продължава като разбъркваме от време на време и внимаваме да не ги припържим, защото в противен случай ще станат жилави и твърди.

Накрая след като са готови изпържени и преди да отстраним от котлона добавяме черен пипер и чубрица на вкус.






 Разбъркваме и може да сервираме.

Цялата топлинна обработка трае не повече от 15-20 минути /зависи от силата на котлона/.









Вкусно и топло мезенце за студени дни :)

Бързо и лесно!







Добър апетит!


И топъл и усмихнат ден!











********************************************



Предложете на приятелите си, като копирате линка и го споделите!
Благодаря Ви!