Блоговодител - кулинарен пътеводител

Вкуснотийки с ИНА

Вкуснотийки с ИНА
Вкуснотийки с ИНА

сряда, 2 декември 2015 г.

Закрити мини питки

...

Какъв прекрасен ден... Слънцето се прокрадва през пердето на прозореца и озарява цялата стая... Вълшебно и зареждащо...

И мотивиращо да направим една лека закуска на поспаланковците...

Тези малки скрити питки са много лесни, бързи и икономични. Приличат на мини калцоне, но с по-малко продукти.
Изключително подходящи и за детски рожден ден.















Ако все още не сте решили какво да приготвите за хапване, предлагам ви този закуско-обяд.

Приготвят се много бързо...



Рецепта:

За тестото:

2 яйцa
4 ч.ч. брашно
10 с.л. кисело мляко
8 с.л. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
2 щипки сол


За плънката:

Домати
Сирене
Салам или кренвирши
Чубричка



Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното в подходящ съд. Правим кладенче в средата, добавяме яйцето, олиото, солта и киселото мляко в което предварително сме разтворили содата.

Замесваме тесто, което оставяме да почине за 10 минути.






Разделяме тестото на две половини и разточваме на две кори с дебелина около 3 мм /едната кора ни е за основа, другата за покриване/.

Върху едната кора редим резан домат /ако е от големите, може да разделим резана на две/, върху него салам, сирене и чубричка. Като между плънките трябва да има разстояние.










Покриваме с втората кора...






...и с помоща на чаша изрязваме отделни питки /няма нужда да притискате допълнително краищата, чашата върши чудесно тази работа/.









Нареждаме готовите питки в намазана с олио и поръсена с брашно тава и печем на 170 градуса в предварително загрята фурна.

Питките са готови, като започнат да получават лек кафяв загар.
















В зависимост от дебелината на разточване на корите, се получават между 30 и 40 бр. питки.

Много лесни за приготвяне, за кратко време и много вкусни!

Надявам се да ви харесат!



Прекрасен ден от мен, изпълнен с много усмивки и добро настроение! :)



***************************************


Предложете на приятелите си, като копирате линка и го споделите!
Благодаря Ви!