Блоговодител - кулинарен пътеводител

понеделник, 28 януари 2019 г.

Бъркана бисквитена торта с домашен крем и шоколад


Чудих се, дали да пусна отделна публикация за тази торта, тъй като вече я има в блога...

Но все пак реших, че заслужава да я публикувам отделно. 
Първо, защото беше за един от най-специалните поводи в нашето семейство - 19-я рожден ден на нашият син и второ, защото украсата й е различна.



















Рецептата и начина на приготвяне за бъркана бисквитена торта, може да намерите тук.
Разликата е:

1. Прясното мляко - 1,200 л
2. Бисквити - само 1 голям пакет "Закуска" /без бисквитите "Роден край"/


Украсата:

1. Сладкарска сметана - 200 мл + 3 с.л. захар
Разбиваме сметаната с захарта, до пухкавост.


2. 150 гр. млечен шоколад
100 мл сладкарска сметана

50 гр. шоколад разтопяваме на водна баня и го разтиламе на тънко върху хартия за печене. След като се втвърди, го начупваме с нож на малки неравномерни парченца.










С останалия 100 гр. шоколад и 100 мл сметана, приготвяме ганаш, като ги разтопяваме в метален съд и разбъркваме добре. Оставяме настрана да изстине и леко да стегне.

Малко повече от половината ганаш, отделяме в подходящ съд и след като се сгъсти, добавяме към него 3 с.л. от разбитата ни предварително сметана. Разбъркваме до гладък крем.






Измазване на тортата и украсяване:
Измазваме цялата торта, отгоре и отстрани с останала разбита сметана. По желание, набраздяваме страните.

С начупеният на малки парченца шоколад, облепваме долната част на тортата.

Шприцоваме розички една до друга по повърхността и накрая заливаме в средата с останалия ганаш.

Поставяме за 1 час в хладилник, за да стегне ганаша и да се охлади тортата.













И това е!
Много лесна за приготвяне, много лека и вкусна!



Добър апетит!



А на моето прекрасно дете, което вчера на 27-ми имаше рожден ден...

Честит рожден ден, Обич моя! 💓
Бъди ми здрав!











Няма коментари:

Публикуване на коментар