Чудих се, дали да пусна отделна публикация за тази торта, тъй като вече я има в блога...
Но все пак реших, че заслужава да я публикувам отделно.
Първо, защото беше за един от най-специалните поводи в нашето семейство - 19-я рожден ден на нашият син и второ, защото украсата й е различна.
Рецептата и начина на приготвяне за бъркана бисквитена торта, може да намерите тук.
Разликата е:
1. Прясното мляко - 1,200 л
2. Бисквити - само 1 голям пакет "Закуска" /без бисквитите "Роден край"/
Украсата:
1. Сладкарска сметана - 200 мл + 3 с.л. захар
Разбиваме сметаната с захарта, до пухкавост.
2. 150 гр. млечен шоколад
100 мл сладкарска сметана
50 гр. шоколад разтопяваме на водна баня и го разтиламе на тънко върху хартия за печене. След като се втвърди, го начупваме с нож на малки неравномерни парченца.
С останалия 100 гр. шоколад и 100 мл сметана, приготвяме ганаш, като ги разтопяваме в метален съд и разбъркваме добре. Оставяме настрана да изстине и леко да стегне.
Малко повече от половината ганаш, отделяме в подходящ съд и след като се сгъсти, добавяме към него 3 с.л. от разбитата ни предварително сметана. Разбъркваме до гладък крем.
Измазване на тортата и украсяване:
Измазваме цялата торта, отгоре и отстрани с останала разбита сметана. По желание, набраздяваме страните.
С начупеният на малки парченца шоколад, облепваме долната част на тортата.
Шприцоваме розички една до друга по повърхността и накрая заливаме в средата с останалия ганаш.
Поставяме за 1 час в хладилник, за да стегне ганаша и да се охлади тортата.
И това е!
Много лесна за приготвяне, много лека и вкусна!
Добър апетит!
А на моето прекрасно дете, което вчера на 27-ми имаше рожден ден...
Честит рожден ден, Обич моя! 💓
Бъди ми здрав!
Няма коментари:
Публикуване на коментар