Задава се един от най-забавните за децата празници - Хелоуин.
След успеха на миналогодишните ми Хелоунски тортички вкъщи /рецептата може да намерите тук/, тази година отново реших да ги зарадвам с домашно приготвено лакомство, което разбира се трябва да е весело, оригинално и в духа на празника.
За това нека ви представя, нашите хелоунски духчета от целувки...
Продукти:
2 белтъка
12 с.л. захар
1 прахче ванилия
1 парченце шоколад
Начин на приготвяне:
В пододяща суха купа поставяме белтъците със захарта и ванилията.
Тази купа поставяме в съд с гореща вода и с помоща на миксер започваме разбиването им, най-напред на ниска степен и постепеено увеличваме скоростта на разбиване.
Разбиваме до получаване на твърд и лъскав сняг. Готовата смес не трябва да се разтича.
Поставяме сместа в пош или шприц и в тава покрита с хартия за печене, оформяме духчетата.
Внимателно едно след друго правим два кръга един върху друг, като втория трябва да е по-малък от първия.
След като сме оформили всички духчета, поставяме тавата в предварително загрята фурна.
Целувките се сушат, а не се пекат. За това и температурата във фурната не трябва да надвишава 100 градуса. В противен случай, те ще потъмнеят и ще загубят най-вкусното си предимство - лепкавата и дъвчаща вътрешност.
Сушете в зависимост от вашата си фурна, защото всяка една фурна има своите особенности.
В зависимост от това, температурата може да варира от 60 до 100 градуса.
При мен, сушенето на целувките е 75 градуса.
След като прецените това, сушете от час до час и половина на определената от вас температура.
Ако правите целувки за първи път, след около 1 час може да извадите една и да пробвате дали желаният ефект е постигнат /твърда обвивка и дъвчаща сърцевина/, за да избегнете прекаленото изсушаване.
Готовите целувки оставяме да изстинат и с помоща на четка за рисуване, оформяме очи и уста от разстопеното на водна баня парченце шоколад.
И нашите сладки-страшни духчета са готови за децата!
Весели и забавни игри, деца! 🎃
Няма коментари:
Публикуване на коментар