Продукти за около 45-50 бр. сладки:
3 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. олио
1 ч.ч. какао
2 ванилии
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 ч.ч. пудра захар за овалване
Начин на приготвяне:
Разбиваме добре какаото на
прах, бялата захар и растително масло, докато не се получим тестовидна
смес.
Добавяме яйцата едно по едно и разбъркваме за 30 секунди
след прибавянето на всяко от тях. Добавяме ванилията и разбъркваме
отново.
В отделна купа смесваме брашното, бакпулвера, солта и ги добавяме към първата смес.
Покриваме тестото с домакинско фолио и прибираме в хладилника за минимум 4 часа.
С
помощта на чаена лъжичка оформяме топчици от тестото и ги овалваме в пудра захар. Поставяме ги в тава, покрита с хартия за печене и печем в предварително загрята фурна на 170-180 градуса, за около 9-10 минути.
Не ги препичайте, за да не станат прекалено сухи. Идеята е отвън да са хрупкави, а вътре да имат леко лепкава сърцевина. На вкус наподобяват ореховки, само че какаови. 😉
Да ви е сладко!
Екстра са се получили! Честита Коледа!
ОтговорИзтриване