Този път, тортата е свързана с тежка и отговорна мъжка професия - автомонтьор.
Ако ви се занимава, може даже и човек да си направите. Другият вариант е, да направите отверки, гаечни ключове, автомобилни гуми или каквото ви хрумне, свързано с тази професия.
Има няколко правила, които трябва да се спазват при "обличане" на торта с фондан:
1. Блатовете не се сиропират.
2. Кремът, може да е по избор, единственото условие тук е да е стегнат. Когато се правят тежки торти с много блатове е желателно да се използва маслен крем, той стой стегнат и няма опастност тортата да ви потъне и да се разпадне.
3. Обличането на тортата с борд от блат, също е препоръчително. Така фондана е още по-изолиран, а тортата ще стои по-стегната.
4. Задължително измазване с маслен крем, преди полагане на фондана. Така тортата се изолира и няма опастност, фондана да се разтопи, ако случайно попадне крем по него.
5. Фондана трябва да се пази от влага, в противен случай, той започва да се топи. Това означава, че е препоръчително, след като тортата бъде поркита с фондан, да се съхранява на сухо място. Хладилникът също е враг на фондана.
Кремовете, които съм използвала за тази торта са от Лесна бисквитена торта, по-долу ще напиша продуктите, а тук може да погледнете за начина им на приготвяне.
Крем № 1
500 мл прясно мляко
1 ч.ч. захар
1 пакет пудинг ванилия на др.Йоткер
1 пълна с.л. пшенично нишесте
2 жълтъка
2 с.л. твърдо масло
100 мл сладкарска сметана
Крем № 2
200 мл сладкарска сметана
100 гр. бял шоколад
За масления слой за измазване:
120 гр. краве масло
250 гр. пудра захар
600 гр. бял фондан
сладкарски боички
Блатовете са 3 бр. /пандишпанови или готови/
Крем № 1 , поставяте между първи и втори блат.
Крем № 2, поставяте между втори и трети блат.
Измазването на тортата с плътен маслен слой крем е задължително, може да погледнете в линка към рецептата за торта "Пеперуда", ето тук.
Фигурките за тортата е желателно да направим 2-3 дена по-рано, за да може да се втърдят.
Фондана за опаковане, разточваме върху поръсен с нишесте плот и обличаме тортата, заглаждаме добре навсякъде.
Украсяваме с готовите фигурки.
И отново, за празника на Любчето от 2018 г.💓...
Ха, такава съм правила и аз, плюс всичко, свързано с коли, нали си имаме у дома такъв професионалист:)
ОтговорИзтриванеЧудесна е станала и твоята торта, и добри съвети си дала най-вече да не стои тортата в хладилник.