Блоговодител - кулинарен пътеводител

четвъртък, 3 януари 2019 г.

Свински мариновани, задушени пържоли с гъби и гъбен сос


Честита Нова Година 2019, Приятели!  🎄🎅🎇🍷

Нека тя бъде за вас най-вече здрава и благословена!


И като за начало, започвам с нещо може би традиционно, но пък много вкусно.
Свински задушени пържолки с гъби, мариновани по наш вкус. 😋
Празниците все още не са отминали, предстоят още много именни дни, рождени също, така че тази рецепта е едно добро предложение за празничната трапеза.

Подходяща и за по-малки деца, защото пържолите стават много крехки и сочни.















Продукти:

5-6 бр. свински пържоли

За марината:
1 с.л. подправка за барбекю
1/2 ч.ч. червено вино
3 с.л. соев сос
1 к.л. мека горчица
1 ч.л. мащерка
кимион на вкус
черен пипер на вкус
сол
4 с.л. зехтин


За гъбения сос:
250 гр. печурки
200 мл готварска сметана
1 пакет фикс Малки тайни на Маги /гъбен сос за свински пържоли/
3 с.л. твърдо масло
1 с.л. зехтин




Начин на приготвяне:

1. Измиваме пържолите и ги поставяме в дълбок съд. Върху тях поръсваме подправка за барбекю, черен пипер, кимион, мащерка, сол, добавяме соевия сос, горчицата и виното. Разбъркваме всичко много добре, заедно с пържолите. Завиваме с домакинско олио и поставяме пържолите в хладилника, да се мариноват за 4-5 часа.






След това ги нареждаме в тавичка, добавяме няколко лъжици от маринатата, зехтина и запечатваме с алуминиево фолио.








Поставяме в предварително загряла фурна на 200 градуса, първоначално за 30 минути и след това намаляваме градусите на 160 и допичаме още 1 час.

2. Гъбения сос приготвяме, като в маслото и зехтина запържваме измитите и нарязани гъби.
Добавяме фикса, който предварително сме разтворили във вода и сметаната /по указания начин на опаковката/. Варим 2-3 минути, до леко сгъстяване на соса.









И сме готови!






Може да сервираме топлите пържоли с гъбения сос. 😊





























Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар