Блоговодител - кулинарен пътеводител

четвъртък, 8 ноември 2018 г.

Свински ребра с картофи на фурна

















Продукти:

1 кг свински ребра
1/2 ч.ч. олио
2 с.л. соев сос
черен пипер
сол
вода

8-10 средни картофа
3 скилидки чесън
червен пипер
3 с.л. масло
чубрица






Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 200 градуса.

Измиваме ребрата и ги поставяме в подходяща тава. Наливаме два пръста вода от дъното на тавата, поръсваме със сол, черен пипер и добавяме соевия сос. Поставяме във фурната.






През това време обелваме картофите, измиваме ги и ги нарязваме на форми по желание /при мен на полумесеци/.
Обелваме чесъна и го нарязваме на по-едро.
Като сме готови, изваждаме тавата и добавяме картофите, и чесъна. Поръсваме с червен пипер и добавяме маслото, на няколко места върху картофите.






Връщаме обратно във фурната и допичаме до готовност /при мен цялото печене е около час и половина, от момента на поставяне на тавата във фурната/. По средата на печенето обръщаме ребрата, за да се запекат и от двете страни. При необходимост, доливаме още малко вода /разбира се и ако обичате да има малко сос/.

След като ястието ни е готово, поръсваме с чубрица.







И сме готови!
Бързо, лесно и вкусно!

















Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар