Блоговодител - кулинарен пътеводител

вторник, 13 ноември 2018 г.

Тиквен мус с маскарпоне


Завладяващ, лек и фин мус от тиква и маскарпоне...

















Продукти:

1 ч.ч. печена тиква
2 с.л. пудра захар

100 мл сладкарска сметана
5 с.л. захар

125 гр. маскарпоне




Начин на приготвяне:

Печената тиква, пасираме и добавяме към нея пудрата захар.









В отделна купа, разбиваме сметаната до пухкавост, заедно с кристалната захар









и добавяме пасирана тиква. Разбъркваме. Накрая добавяме маскарпонето и разбъркваме на най-ниската степен на миксера.









Разсипваме в купички, чашки и т.н. и изстудяваме в хладилника.


И нашият пухкав, лек и вкусен мус е готов за консумиране!

















Да ви е сладко! 😋











Няма коментари:

Публикуване на коментар