Блоговодител - кулинарен пътеводител

сряда, 7 март 2018 г.

Ванилови кексчета с парченца шоколад


Някъде по света ги наричат мъфини, а за мен са си чисти кексчета.
Така или иначе името няма толкова голямо значение, по-важен е вкусът им.
А тези кексчета /мъфини/, които ще ви покажа, се топят в устата и са страшно ароматни, меки и вкусни.
Шоколадът в тях им придава онзи завършен вид, който те кара да искаш още и още...
Кексчетата са много лесни за изпълнение и изключително подходящи за деца и гости. 😋

















Продукти за 16 бр.:

3 яйца
1 ч.ч. захар с връх
60 мл разтопено масло
60 мл олио
1/2 ч.ч. айрян
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ампула ванилия
100 гр. шоколадови капки или шоколад, нарязан на парченца

хартиени форми за кексчета





Начин на приготвяне:

В подходяща купа разбиваме яйцата, добавяме захарта и бъркаме до получаване на гладка и лъскава кремообразна смес. Добавяме маслото и олиото, айряна, ванилията и накрая пресятото брашно, смесено с бакпулвера. След всеки продукт разбъркваме добре.






Нареждаме хартиените форми в подходяща тава за кексчета /мъфини/ и внимателно ги пълним със сместа, която трябва да е 1 пръст под ръбчето на хартиената форма.
Поръсваме с парченца шоколад и печем в предварително загрята фурна на 170 градуса, за около 20 минути.








И нашите чудни кексчета са готови!























Да ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар