Блоговодител - кулинарен пътеводител

неделя, 5 ноември 2017 г.

Постна картофена яхния


Здравейте Приятели,
днес ще ви покажа как да си приготвите постна картофена яхния.
Обичам тази манджичка, събрала в себе си разнообразие от цветове и витамини, лека и пълна със зеленчуци.
Икономична и много лесна за приготвяне.














Продукти за 4 порции:

500 гр. картофи
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 голям морков
1 средна глава лук
3 склидки чесън
1/2 ч.ч. доматено пюре
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. червен пипер
1 к.л. захар
1 малък дафинов лист
черен пипер
сол
магданоз
2 щипки чубрица



Начин на приготвяне:

Всички зеленчуци измиваме, тези които имат нужда обелваме и почистваме от семената.
Картофите нарязваме на едри кубчета. Морковът, чушките и лукът също нарязваме на по-едро.







Задушаваме в олиото, моркова и чушките. След като омекнат добавяме лукът. Задушваме и добавяме чесънът, нарязан на ситно. 






Оставяме за кратко да се запържи, колкото да пусне ароматът си и добавяме червения пипер. Разбъркваме и сипваме доматения сок към който прибавяме кафената лъжичка захар. Оставяме за кратко да покъкри и добавяме картофите. Наливаме вода толкова, че да ги покрие, добавяме сол и черен пипер на вкус, дафиновия лист и оставяме на тих огън до сгъстяване и сваряване на картофите.







След като яхнията е готова, отдръпваме от котлона и поръсваме с чубрица и магданоз. 

Поднасяме ястието топло.













Мммм, вкусно и примамливо ухание се носи из въздуха..


Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар