Вкуснотийки с ИНА
Страници
- Да попътуваме в един по-спокоен и красив свят...
- Храм-паметник "Рождество Христово" - Шипченски манастир - Руската църква на Шипка
- Белград / Belgrade (Serbia)
- Ботаническата градина - гр.Балчик
- Нос Калиакра
- Старинен Пловдив
- Крепост Хисарлъка - град Кюстендил
- Потопената църква в Жребчево
- Казанлъшката тракийска гробница и парк Тюлбето
- КАЗАНЛЪК - мил мой роден град
четвъртък, 27 април 2017 г.
Гнезда "Асорти" с гарнитура от картофено пюре и гъби в масло
Гнезда "Асорти", са едно подобрение което направихме вкъщи на птичите гнезда, защото в тях освен яйце се съдържат и други съчетаващи се продукти. Така превърнахме едно най-обикновенно парче кайма в едно много вкусно ястие.
Лесни за изпълнение, апетитни и в същото време с представителен външен вид.
Гарнитурата, която добавих към тях е онзи допълващ вкусен завършек на ястието. Меко и нежно картофено пюре в съчетание с ароматни запържени гъбки в масло.
Любими вкъщи на децата, разбира се почти еднакво с руло "Стефани". :))
Продукти за 4 порции:
1 кг кайма
1 глава стар лук
1 филия хляб
1 яйце
кимион
черен пипер
Плънка:
1/2 червена чушка
100 гр. шунка
2 кисели краставички /средни или 3 малки/
12 с.л. доматен сок
100 гр. топено сирене
4 яйца
200 гр. кашкавал
Гарнитура:
250 гр. печурки
2 колелца топено сирене
масло за пържене
4-5 средни картофа
3 с.л. масло
топло мляко или вода
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Най-напред настъргваме на ситно лукът и го прибавяме към каймата, заедно със подправките, филията хляб която предварително сме накиснали във вода и отцедили, и яйцето. Разбъркваме всичко много добре.
Плънката - Нарязваме на колелца чушката и топеното сирене, шунката и киселите краставички на кубчета.
Каймата разделяме на 4 еднакви части. Всяка част оформяме на топка и поставяме в тава постлана с хартия за печене. Потапяме пръстите в олио и оформяме кладенчета /гнезда/.
Във всяко гнездо най-напред поставяме чушка, следва шунка, кисели краставички, топено сирене, шунка, по 3 с.л. доматен сок.
Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса за 30 минути. Изваждаме тавата и във всяко гнездо, чукваме по едно яйце. Връщаме във фурната и печем до забулване на яйцата. Отново ги изваждаме и поръсваме с настърган кашкавал. Печем до разтопяване на кашкавала.
Гарнитурата, приготвяме докато гнездата се пекат:
Картофеното пюре - Сваряваме картофите в подсолена вода. Обелваме ги и ги пасираме, като към тях сме добавили маслото. По малко, добавяме мляко /вода/, така че да се получи гъста каша /пюре/. Добавяме сол на вкус.
Гъбите измиваме, нарязваме на ивици и запържваме в маслото. Като към края на пърженето, добавяме топеното сирене, което предварително сме нарязали на ситно. Разбъркваме добре и запържваме за кратко. Сол не добавяме, тъй като топеното сирене е солено.
Поднасяме ястието топло.
И това е!
Сигурна съм, че ще ви харесат.
Желая ви добър апетит и прекрасен ден!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар