Блоговодител - кулинарен пътеводител

понеделник, 24 април 2017 г.

Тиквички с бекон и сирене в млечно-горчичен сос


Днешното ми предложение за вас приятели е едно пролетно, леко, полезно и много вкусно ястие.
С малко продукти, лесно за приготвяне и с представителен вид е подходящо както за ежедневна консумация, така и за по-специални поводи.













Продукти за 4 порции:

4 бр. тиквички
200 гр. бекон
150 гр. сирене
100 гр. кашкавал
1 скилидка чесън
черен пипер
2 стръка пресен копър /нарязан на ситно/
зехтин
сол


Млечно-горчичен сос:

1 майонеза
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. мека горчица
1 стрък копър /нарязан на ситно/
2 малки скилидки чесън /пресовани/
черен пипер на вкус
сол на вкус



Начин на приготвяне:

Измиваме тиквичките, обелваме ги, разрязваме всяка на 3 парчета и ги поставяме в тенджера с леко подсолена вода. Варим 6 минути. Прецеждаме и с помоща на малък нож или лъжичка, издълбаваме вътрешността им.








Към вътрешната част от тиквичките, добавяме натрошено сирене, копър, черен пипер на вкус.




Всяка тиквичка, завиваме в лентичка бекон, нареждаме ги в тава покрита с хартия за печене и ги пълним с плънката. Заливаме с малко зентин.





Печем в предварително загратя фурна на 200 градуса за 30 минути. Изваждаме ги, поръсваме с настърган кашкавал и връщаме отново във фурната до разтичане и леко запичане на кашкавала.





Докато тиквичките се пекат, приготвяме соса. Като смесваме и разбъркваме добре всички продукти.




Поднасяме ястието топло.



















Добър апетит!

Желая ви, слънчев и прекрасен ден!





Няма коментари:

Публикуване на коментар