Днешното ми предложение за вас приятели е едно пролетно, леко, полезно и много вкусно ястие.
С малко продукти, лесно за приготвяне и с представителен вид е подходящо както за ежедневна консумация, така и за по-специални поводи.
Продукти за 4 порции:
4 бр. тиквички
200 гр. бекон
150 гр. сирене
100 гр. кашкавал
1 скилидка чесън
черен пипер
2 стръка пресен копър /нарязан на ситно/
зехтин
сол
Млечно-горчичен сос:
1 майонеза
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. мека горчица
1 стрък копър /нарязан на ситно/
2 малки скилидки чесън /пресовани/
черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измиваме тиквичките, обелваме ги, разрязваме всяка на 3 парчета и ги поставяме в тенджера с леко подсолена вода. Варим 6 минути. Прецеждаме и с помоща на малък нож или лъжичка, издълбаваме вътрешността им.
Към вътрешната част от тиквичките, добавяме натрошено сирене, копър, черен пипер на вкус.
Всяка тиквичка, завиваме в лентичка бекон, нареждаме ги в тава покрита с хартия за печене и ги пълним с плънката. Заливаме с малко зентин.
Печем в предварително загратя фурна на 200 градуса за 30 минути. Изваждаме ги, поръсваме с настърган кашкавал и връщаме отново във фурната до разтичане и леко запичане на кашкавала.
Докато тиквичките се пекат, приготвяме соса. Като смесваме и разбъркваме добре всички продукти.
Поднасяме ястието топло.
Добър апетит!
Желая ви, слънчев и прекрасен ден! ☺
Няма коментари:
Публикуване на коментар