Блоговодител - кулинарен пътеводител

вторник, 18 април 2017 г.

Домашен течен шоколад


"Ще вземеш малко шоколад, малко бонбони, ще добавиш също такава порция курабии и всичко това ще счукаш и хубавичко ще го размесиш. Щом приготвиш лекарството, аз ще го взема. Това много помага против температура." - "Карлсон, който живее на покрива"

Не обичам да пия лекарства, но от това мога да приемам по двойна доза всеки ден. :)) 

Няма по-завладяващо и изкушаващо за сетивата усещане, както парченце шоколад.

Искам шоколадов шоколад с шоколадов пълнеж с шоколад по средата. ☺ 

За шоколада може да се изпише много, но вместо да говорим за него, нека да го направим и да се насладим на нежният му и божественият вкус.















Продукти за 4-5 порции:

250 гр. сухо мляко
4 с.л. какао
250 мл вода
125 гр. масло
250 гр. захар



Начин на приготвяне:

В касеролка наливаме водата, добавяме захарта и я поставяме на котлона. След като захарта се разтопи, добавяме маслото. 
През това време смесваме в друг съд, сухото мляко и какаото и разбъркваме добре, трябва хубаво да се смесят. 
След като и маслото се е разтопило по малко добавяме течната смес към сухата, като бъркаме с тел енергично, за да избегнем появата на бучици. Ако все пак това се случи, след като сме разбъркали всичко добре, прецеждаме шоколадовата смес. Изсипваме в чашки, шолички, бурканчета или с каквото разполагате. Оставяме да се охладят и прибираме в хладилника.
По желание може да украсите с разбита сметана.










И сме готови!
Имаме най-вкусният течен шоколад! Домашен течен шоколад, който ме връща назад в детските ми спомени, в кухнята на милата ми майка. Която гледах с широко отворени, ококорени очи и не спирах да се облизвам, докато тя го приготвяше. Изсипваше го в красивите си чаши със столче и го мушваше в камерата на хладилника, защото знаеше, че нямах търпение. :))

















Да ви е сладко!

Желая ви шоколадово-сладък ден!


Няма коментари:

Публикуване на коментар