Блоговодител - кулинарен пътеводител

петък, 31 март 2017 г.

Яйчена разядка


Пролетно да ви е Приятели...

...с една вкусна и весела разядка.

Яйчената разядка е чудесно предястие. Засищащо, кремообразно и много лесно за приготвяне.
А ако решите да вложите и малко фантазия, тази обикновенна разядка може да се превърне в една красива и пъстра пролетна картина.







Продукти:

5 яйца
200 гр. извара
150 гр. сирене
1 майонеза
3 с.л. кисело мляко
 сок от половин лимон
2 стръка зелен лук
1 стрък копър
сол
черен пипер

100 гр. кашкавал




Начин на приготвяне:

Яйцата слагаме в съд на котлона да се сварят. След като са готови ги настъргваме в дълбока купа. Добавяме изварата, натрошеното сирене, майонезата, киселото мляко, нарязаните на ситно зелен лук, сока от лимон, сол на вкус, пресен копър и черен пипер. Всичко разбъркваме добре. Поръсваме с настърган кашкавал. 










По желание можем да се украсим, като използваме единият белтък от яйцата за стъбло на дърво, малко магданоз за корона и трева и маслини нарязани на ивички за дооформяне на дървото, за да заприлича на бреза. 
Готовата разядка поднасяме охладена.








И това е!
Бързо, лесно, вкусно!




Рецептата за яйчената разядка, може да откриете и в новият вкусен пролетен брой на кулинарното блогосписание  SO into FOOD.
Благодаря на прекрасните момичета от екипа, за доверието!





И нещо от сърце за слънчево настроение...


Пролет

Ти чул ли си как свири чичопей,
когато пролетта се кичи в бяло,
синигерът със страстните му трели,
цвъртеж на лястовичка полетяла.

Упойван ли си с мирис на трева,
с ухание на теменужки диви,
куп бисерчета в тъмната гора,
с които се закичват самодиви.

Целуван ли си ти във ранно утро
от слънцето окъпано в росата,
когато леко тих ветрец подухва
и нежно те погалва по косата.

Заспиваш ли си вечер уморен,
когато вънка влюбен славей пее,
от пролетта погълнат, покорен,
в далечната луна очи зареял.



Кирил Христов


Няма коментари:

Публикуване на коментар