Пролетно да ви е Приятели...
...с една вкусна и весела разядка.
Яйчената разядка е чудесно предястие. Засищащо, кремообразно и много лесно за приготвяне.
А ако решите да вложите и малко фантазия, тази обикновенна разядка може да се превърне в една красива и пъстра пролетна картина.
Продукти:
5 яйца
200 гр. извара
150 гр. сирене
1 майонеза
3 с.л. кисело мляко
сок от половин лимон
2 стръка зелен лук
1 стрък копър
сол
черен пипер
100 гр. кашкавал
Начин на приготвяне:
Яйцата слагаме в съд на котлона да се сварят. След като са
готови ги настъргваме в дълбока купа. Добавяме изварата, натрошеното сирене,
майонезата, киселото мляко, нарязаните на ситно зелен лук, сока от лимон, сол
на вкус, пресен копър и черен пипер. Всичко разбъркваме добре. Поръсваме с настърган
кашкавал.
По желание можем да се украсим, като използваме единият белтък от
яйцата за стъбло на дърво, малко магданоз за корона и трева и маслини нарязани
на ивички за дооформяне на дървото, за да заприлича на бреза.
Готовата разядка поднасяме охладена.
И това е!
Бързо, лесно, вкусно!
Рецептата за яйчената разядка, може да откриете и в новият вкусен пролетен брой на кулинарното блогосписание SO into FOOD.
Благодаря на прекрасните момичета от екипа, за доверието!
Линк към броя - https://issuu.com/sointofood/docs/sointofood_magazine_n_8
И нещо от сърце за слънчево настроение...
Пролет
Ти чул ли си как свири чичопей,
когато пролетта се кичи в бяло,
синигерът със страстните му трели,
цвъртеж на лястовичка полетяла.
Упойван ли си с мирис на трева,
с ухание на теменужки диви,
куп бисерчета в тъмната гора,
с които се закичват самодиви.
Целуван ли си ти във ранно утро
от слънцето окъпано в росата,
когато леко тих ветрец подухва
и нежно те погалва по косата.
Заспиваш ли си вечер уморен,
когато вънка влюбен славей пее,
от пролетта погълнат, покорен,
в далечната луна очи зареял.
Кирил Христов
Няма коментари:
Публикуване на коментар