Блоговодител - кулинарен пътеводител

четвъртък, 30 март 2017 г.

Салата с червено цвекло


Здравейте Приятели,

за днес съм ви приготвила една пъстра и много вкусна салата.
Напоследък доста често обядвам с нея, защото освен че е вкусна е и засищаща.
Приготвянето й е лесно, с малко продукти, а вида й е интересен и представителен, което я прави подходяща  и за гости. Разбира се, ако обичат цвекло. :))









А ето и начина по който да си я приготвите...




Продукти за 1 бр. салата / 1 порция /:

1 средно голям картоф
1 яйце
3 с.л. настъргано червено цвекло /мариновано/
3 с.л. майонеза
3 с.л. настърган кашкавал /с връх/




Начин на приготвяне:

Картофа и яйцето сваряваме.
След като се сварят, в отделни съдове ги настъргваме. Настъргваме и цвеклото /ако е на шайби/.
И започваме реденето на продуктите, за да оформим салатата.
В подходящ съд или малък ринг най-напред поставяме настъргания картоф, леко притискаме. Върху него поставяме цвеклото и отново леко притискаме.
Следва яйцето, след него майонезата и завършваме с настърганият кашкавал.
Ако сме използвали ринг, внимателно го отделяме.
И сме готови...
Можем да поднесем нашата пъстра и цветна салата.









Също така, може и предварително да разбъркате всички продукти и тогава да я поденесете оформена.

Лесно, бързо и вкусно!

Желая ви, прекрасно настроение и добър апетит!


Благодаря на Антоанета Кислякова за идейката! 😊











Няма коментари:

Публикуване на коментар