Вкуснотийки с ИНА
Страници
- Да попътуваме в един по-спокоен и красив свят...
- Храм-паметник "Рождество Христово" - Шипченски манастир - Руската църква на Шипка
- Белград / Belgrade (Serbia)
- Ботаническата градина - гр.Балчик
- Нос Калиакра
- Старинен Пловдив
- Крепост Хисарлъка - град Кюстендил
- Потопената църква в Жребчево
- Казанлъшката тракийска гробница и парк Тюлбето
- КАЗАНЛЪК - мил мой роден град
четвъртък, 30 март 2017 г.
Салата с червено цвекло
Здравейте Приятели,
за днес съм ви приготвила една пъстра и много вкусна салата.
Напоследък доста често обядвам с нея, защото освен че е вкусна е и засищаща.
Приготвянето й е лесно, с малко продукти, а вида й е интересен и представителен, което я прави подходяща и за гости. Разбира се, ако обичат цвекло. :))
А ето и начина по който да си я приготвите...
Продукти за 1 бр. салата / 1 порция /:
1 средно голям картоф
1 яйце
3 с.л. настъргано червено цвекло /мариновано/
3 с.л. майонеза
3 с.л. настърган кашкавал /с връх/
Начин на приготвяне:
Картофа и яйцето сваряваме.
След като се сварят, в отделни съдове ги настъргваме. Настъргваме и цвеклото /ако е на шайби/.
И започваме реденето на продуктите, за да оформим салатата.
В подходящ съд или малък ринг най-напред поставяме настъргания картоф, леко притискаме. Върху него поставяме цвеклото и отново леко притискаме.
Следва яйцето, след него майонезата и завършваме с настърганият кашкавал.
Ако сме използвали ринг, внимателно го отделяме.
И сме готови...
Можем да поднесем нашата пъстра и цветна салата.
Също така, може и предварително да разбъркате всички продукти и тогава да я поденесете оформена.
Лесно, бързо и вкусно!
Желая ви, прекрасно настроение и добър апетит!
Благодаря на Антоанета Кислякова за идейката! 😊
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар