Здравейте Слънчовци,
в този прекрасен, слънчев, топъл, летен ден ви предлагам да направим едно вкусно и бързо мезенце, което можем да съчетаем с чаша студена бира или студено бяло вино. Изборът е ваш...
Започваме...
Рецепта:
200 гр. топено сирене /гъвкава опаковка/
2 яйца
1/2 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. галета
1 ч.ч. ледена вода
олио за пържене
сладко от боровинки
Начин на приготвяне:
Поставяме топеното сирене преди да го нарежем във фризера или камерата на хладилника за около 10 минути, за да може да стегне.
През това време си подготвяме панировката. Разбиваме яйцата, а брашното и галетата поставяме в отделни чинии или купи.
Изваждаме топеното сирене от фризера, махаме опаковката и го нарязваме на колелца дебели около 1 см.
Потапяме ги в ледената вода за кратко.
През това време слагаме олиото в тиган на котлона да се загрее.
Сиренцата вадим едно по едно от водата и последователно потапяме в брашно, яйца и накрая в галета. Пържим до златисто.
Сервираме ги топли, поднесени със сладко от боровинки.
Чудесна комбинация на сладко и солено!
Наздраве!
и
Добър апетит от мен! :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар