Блоговодител - кулинарен пътеводител

четвъртък, 4 август 2016 г.

Топени сиренца със сладко от боровинки


Здравейте Слънчовци,

в този прекрасен, слънчев, топъл, летен ден ви предлагам да направим едно вкусно и бързо мезенце, което можем да съчетаем с чаша студена бира или студено бяло вино. Изборът е ваш...







Започваме...


Рецепта:

200 гр. топено сирене /гъвкава опаковка/
2 яйца
1/2 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. галета
1 ч.ч. ледена вода
олио за пържене

сладко от боровинки


Начин на приготвяне:

Поставяме топеното сирене преди да го нарежем във фризера или камерата на хладилника за около 10 минути, за да може да стегне.
През това време си подготвяме панировката. Разбиваме яйцата, а брашното и галетата поставяме в отделни чинии или купи.
Изваждаме топеното сирене от фризера, махаме опаковката и го нарязваме на колелца дебели около 1 см.
Потапяме ги в ледената вода за кратко.
През това време слагаме олиото в тиган на котлона да се загрее.
Сиренцата вадим едно по едно от водата и последователно потапяме в брашно, яйца и накрая в галета. Пържим до златисто.








Сервираме ги топли, поднесени със сладко от боровинки.








Чудесна комбинация на сладко и солено!






Наздраве!
и
Добър апетит от мен! :)






Няма коментари:

Публикуване на коментар