Вкуснотийки с ИНА
Страници
- Да попътуваме в един по-спокоен и красив свят...
- Храм-паметник "Рождество Христово" - Шипченски манастир - Руската църква на Шипка
- Белград / Belgrade (Serbia)
- Ботаническата градина - гр.Балчик
- Нос Калиакра
- Старинен Пловдив
- Крепост Хисарлъка - град Кюстендил
- Потопената църква в Жребчево
- Казанлъшката тракийска гробница и парк Тюлбето
- КАЗАНЛЪК - мил мой роден град
понеделник, 6 юни 2016 г.
Шоколадов терин с ягоди
И замириса на шоколад...
Вкъщи обожаваме всичко което е приготвено с шоколад или е от шоколад. :))
Точно за това ще ви покажа един изключително сочен, мек и невероятно вкусен сладкиш с шоколад и ягоди, един от любимите ни.
Шоколадов терин!
Терин, заради формата му, ноо всъщност наподобява вкусът на шоколадовото суфле.
Когато чуем за Шоколадово суфле, веднага правим асоциация с Лава кейка и на практика те са почти едно и също нещо, но с една единствена и в същото време много значителна разлика, а тя е...течният център, който е отличителният знак за Лава кейка, докато Шоколадовото суфле се изпича като сладкиш, а вътрешността му е стегната, сочна и мека.
И започваме...
Рецепта:
200 гр. млечен шоколад
4 бр. яйца
3/4 ч.ч. захар
130 гр. масло
1 пакетче нес кафе 3 в 1, разтворено в топла вода
6 с.л. брашно
1 ч.л. бакпулвер /равна/
10 бр. ягоди /отделяме 2 или 3 за украса/
Начин на приготвяне:
Разтопяваме начупеният шоколад с маслото на водна баня.
Добавяме разтвореното нес кафе 3 в 1 и захарта. Бъркаме до пълното разтваряне на захарта.
След като захарта се е разтопила, отдръпваме и оставяме сместа да се охлади.
През това време в подходящ съд разбиваме яйцата и към тях на струйка добавяме вече охладената шоколадова смес.
Добавяме и брашното с бакпулвера, които предварително сме пресели. Разбъркваме много добре.
Ягодите измиваме и нарязваме във форма по желание.
Добавяме ги към шоколадовата смес и отново разбъркваме.
Намазваме с масло правоъгълна висока форма за печене, поръсваме с какао и изсипваме в нея сместа.
Печем сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-50 минути /времето зависи от различията на всяка отделна фурна/.
Проверяваме с клечка дали вътрешността е стегнала.
Оставяме Шоколадовият терин леко да изстине във формата и го обръщаме в подходящ поднос или чиния.
Поръсваме с пудра захар и украсяваме с ягоди.
Поднасяме го леко топъл.
Мммм, невероятен е!
Хрупкава коричка отвън и сочен и мек отвътре!
Силно ви го препоръчвам!
Много усмивки през днешният ден Ви желая и да ви е сладко ! ;))
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар