Блоговодител - кулинарен пътеводител

сряда, 4 май 2016 г.

Гювечета "Асорти"


За нас това са най-вкусните гювечета. Съчетали сме си така продуктите, че да отговарят по вкус на всеки един от нас, крайният резултат който се получава е неустоим. Убедена съм, че ще харесат и на вас.
Нарекли сме си ги "Асорти", заради цветното и богато съчетание на продукти.










Нека ви покажа...



Рецепта за 4 порции:

4 средно-големи картофа
2 бр. пилешки гърди
2 бр. луканкова наденица
200-250 гр. пушени свински гърди
1 червена чушка
4-5 средно-големи кисели краставички
100-150 гр. сирене
200 гр. топено сирене
200 гр. кашкавал
1 стрък зелен лук
4 с.л. разтопено масло
4 яйца
8 с.л. доматено пюре, сок или настърган домат
200 мл студена вода
олио за запържване





Начин на приготвяне:

Най-напред приготвяме продуктите като ги нарязваме... картофите, наденицата, чушките, лукът, топеното сирене и краставичките на колелца, свинските гърди на кубчета, пилешкото на хапки, кашкавалът настръгваме, а сиренето натрошаваме.

Картофите запържваме леко в тиган с малко олио, изваждаме ги и ги отцеждаме от мазнината като на дъното на чинията поставяме салфетка.
В същият тиган и мазнина поставяме пилешките гърди и запържваме до златисто, като към края добавяме и зеленият лук. Разбъркваме добре, оставяме на котлона най-много 2 минути и изваждаме месото с лукът.




Вече всичко ни е готово и се заемаме с нареждането на продуктите в гювечетата, така че да са еднакви за всички 4 порции.

На дъното им поставяме поставяме картофи, след това пилешкото месо, резанчета чушки, свинско пушено, сирене, луканкова наденица, кисели краставички, по 2 с.л. доматено пюре в гювече, топено сирене и заливаме с по 50 мл вода и 1 с.л. разтопено масло.













И нашите чудни гювечета са готови да бъдат мушнати във фурната.
Поставяме ги в студена фурна и я включваме на 200 градуса за 1 час и 30 минути.

След като изтече зададеното ни време, ги изваждаме от фурната, махаме капаците и във всяко едно гювече чукваме по едно сурово яйце отгоре. Поставяме обратно капаците и отново във фурната за 10 минути.
След това отново ги изваждаме, отново махаме капаците и поръсваме върху яйцето, настърган кашкавал.




Връщаме ги обратно във фурната /този път без капаци/ , до разтопяването и леко запичане на кашкавалът.










Уникални гювечета....
А ароматът който се носи е неустоим, комбинация от меса, лек нюанс на чушка и този разтичащ се кашкавал....мммм.... Разкошотия! Любими!


Желая ви добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар