Вкуснотийки с ИНА
Страници
- Да попътуваме в един по-спокоен и красив свят...
- Храм-паметник "Рождество Христово" - Шипченски манастир - Руската църква на Шипка
- Белград / Belgrade (Serbia)
- Ботаническата градина - гр.Балчик
- Нос Калиакра
- Старинен Пловдив
- Крепост Хисарлъка - град Кюстендил
- Потопената църква в Жребчево
- Казанлъшката тракийска гробница и парк Тюлбето
- КАЗАНЛЪК - мил мой роден град
сряда, 4 май 2016 г.
Гювечета "Асорти"
За нас това са най-вкусните гювечета. Съчетали сме си така продуктите, че да отговарят по вкус на всеки един от нас, крайният резултат който се получава е неустоим. Убедена съм, че ще харесат и на вас.
Нарекли сме си ги "Асорти", заради цветното и богато съчетание на продукти.
Нека ви покажа...
Рецепта за 4 порции:
4 средно-големи картофа
2 бр. пилешки гърди
2 бр. луканкова наденица
200-250 гр. пушени свински гърди
1 червена чушка
4-5 средно-големи кисели краставички
100-150 гр. сирене
200 гр. топено сирене
200 гр. кашкавал
1 стрък зелен лук
4 с.л. разтопено масло
4 яйца
8 с.л. доматено пюре, сок или настърган домат
200 мл студена вода
олио за запържване
Начин на приготвяне:
Най-напред приготвяме продуктите като ги нарязваме... картофите, наденицата, чушките, лукът, топеното сирене и краставичките на колелца, свинските гърди на кубчета, пилешкото на хапки, кашкавалът настръгваме, а сиренето натрошаваме.
Картофите запържваме леко в тиган с малко олио, изваждаме ги и ги отцеждаме от мазнината като на дъното на чинията поставяме салфетка.
В същият тиган и мазнина поставяме пилешките гърди и запържваме до златисто, като към края добавяме и зеленият лук. Разбъркваме добре, оставяме на котлона най-много 2 минути и изваждаме месото с лукът.
Вече всичко ни е готово и се заемаме с нареждането на продуктите в гювечетата, така че да са еднакви за всички 4 порции.
На дъното им поставяме поставяме картофи, след това пилешкото месо, резанчета чушки, свинско пушено, сирене, луканкова наденица, кисели краставички, по 2 с.л. доматено пюре в гювече, топено сирене и заливаме с по 50 мл вода и 1 с.л. разтопено масло.
И нашите чудни гювечета са готови да бъдат мушнати във фурната.
Поставяме ги в студена фурна и я включваме на 200 градуса за 1 час и 30 минути.
След като изтече зададеното ни време, ги изваждаме от фурната, махаме капаците и във всяко едно гювече чукваме по едно сурово яйце отгоре. Поставяме обратно капаците и отново във фурната за 10 минути.
След това отново ги изваждаме, отново махаме капаците и поръсваме върху яйцето, настърган кашкавал.
Връщаме ги обратно във фурната /този път без капаци/ , до разтопяването и леко запичане на кашкавалът.
Уникални гювечета....
А ароматът който се носи е неустоим, комбинация от меса, лек нюанс на чушка и този разтичащ се кашкавал....мммм.... Разкошотия! Любими!
Желая ви добър апетит!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар