Вкуснотийки с ИНА
Страници
- Да попътуваме в един по-спокоен и красив свят...
- Храм-паметник "Рождество Христово" - Шипченски манастир - Руската църква на Шипка
- Белград / Belgrade (Serbia)
- Ботаническата градина - гр.Балчик
- Нос Калиакра
- Старинен Пловдив
- Крепост Хисарлъка - град Кюстендил
- Потопената църква в Жребчево
- Казанлъшката тракийска гробница и парк Тюлбето
- КАЗАНЛЪК - мил мой роден град
понеделник, 28 март 2016 г.
Двуцветни сладки Балеринки
Здравейте приятели !
Днес ще направим едни вкусни, меки и топящи се малки сладки...
Много лесни и бързи за приготвяне, подходящи и за гости.
От тази доза излизат около 25-30 бр. сладки.
Предполагам, че много от вас са правили и хапвали тези ароматни сладки. Общо взето рецептата е една и съща...
Аз също съм използвала класическата рецепта за Сладките Балеринки, но ми се искаше да изглеждат малко "по-весело" и за това ги направих в два цвята. :))
И така...
Рецепта:
200 гр. Крема сирене
200 гр. масло
2 ч.ч. брашно
2 ванилии
1 с.л. какао
кристална захар за овалване
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маслото и го изсипваме в по-дълбока купа. Добавяме сиренето Крема, ванилиите и брашното. Замесваме меко и гладко тесто. Разделяме го на две приблизително еднакви части, като в едната добавяме какаото и доизмесваме, до равномерно му усвояване.
Завиваме двете части във фолио и поставяме в хладилник за 1 час да стегне.
След 1 час ги изваждаме от хладилника и ги разточваме между две парчета фолио на кори дебели около 3 мм.
Поставяме ги едно върху друго, разточваме леко вече съединените части, отново между фолио
и с помоща на чаша изрязваме кръгове.
Всеки един кръг овалваме в кристална захар от двете страни.
Прегъваме на две, а след това на още две, като леко с пръсти притискаме двата края.
Така процедираме до изчерпване на цялото тесто, като остатъците замесваме наново, разточваме, изрязваме, овалваме и прегъваме.
Нареждаме оформените сладки легнали в тава покрита с хартия за печене.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса, до леко покафеняване на сладките по краищата.
Ориентировъчно на мен печенето ми отне 20 минути. Но разбира се, за всяка фурна това време ще е различно.
И сме готови...
Имаме си вкусни, меки и ароматни двуцветни сладки Балеринки...
...които свършват за секунди. :))
Невероятни са! Опитайте! :)
Да ви е сладко!
Иии добро настроение през днешният слънчев пролетен ден!
***********************************************************************
Предложете на приятели като копирате линка и го споделите!
Благодаря Ви!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар