Блоговодител - кулинарен пътеводител

понеделник, 29 февруари 2016 г.

Винен кебап


Днес ще направим едно изключително вкусно ястие..

Крехко свинско месо и ориз потопен в лек, приятен винен сос... Винен кебап !

Освен, че е много апетитно и вусно, това ястие се приготвя и много лесно.

Няма нужда да споменавам, че в къщи го обожаваме.

За това направо ще премина към рецептата и начинът й на приготвяне...






И така...


Рецепта:

500 гр. свинско месо
3 средно големи глави лук или 2 стръка праз /само бялата част/
3/4 ч.ч. червено вино
2 с.л. натурално нишесте
3 с.л. доматено пюре
1 к.л. захар
1 ч.л. червен пипер
1 дафинов лист
черен пипер
сол
олио



Начин на приготвяне:

Най-напред си подготвяме продуктите...
Нарязваме лукът на ивички,




а месото измиваме и нарязваме на хапки.




В тенджера, задушаваме лукът в малко олио и след като поомекне добавяме нарязаното месо.




Задушаваме месото и добавяме червен пипер, разбъркваме и наливаме вода, която трябва да покрие месото. Варим до полусваряване на месото и добавяме виното, дафиновият лист, черен пипер, доматеното пюре към което сме добавили 1 к.л. захар и сол на вкус.




Оставяме всичко да се вари 20 минути и след това добавяме нишестето, което сме разтворили в малко студена вода. Добавяме го към ястието и доваряваме още 10 минути.
И сме готови.
Сервираме тас кебапа с гарнитура от сварен ориз или картофено пюре.








Ние го предпочитаме с ориз. :)
Апетитно и много вкусно!
Препоръчвам ви го!




Желая ви добър апетит!











*************************************************************************




Предложете на приятели, като копирате линка и го споделите!
Благодаря Ви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар