Блоговодител - кулинарен пътеводител

сряда, 20 януари 2016 г.

Локумени пурички


Какво сладичко да си забъркаме в този студен ден...?

Сетих се, че отдавна, мноого отдавна не съм правила локумки :)) За което сама си се самокритикувам, защото са страхотни, много са лесни и бързи за приготвяне, а и подходящи за
изненадващи гости :))






Да запретваме ръкави...


Рецепта:

1 ч.ч. олио
3/4 ч.ч. бира /светла/
2 ванилии
500 гр. брашно /+- 50 гр./
1 бакпулвер
200 гр. локум
пудра захар



Начин на приготвяне:

В дълбока купа смесваме олиото с бирата, добавяме ванилията и пресятото брашно с бакпулвера. Замесваме тесто, което стои на шупли от бирата. Така че, това да не ви притеснява.
Тестото оставяме за 10-15 минути да почине на стайна температура.




Нарязваме локума на ивици.




Взимаме част от тестото, може и цялото и разточваме на кора дебела 3-4 мм.
Разрязваме я на правоъгълници и в единият им край поставяме парче локум.





Навиваме правоъгълника на руло и нареждаме в тава намазана с олио и поръсена с брашно
/може също така да не мажете тавата, понеже самите локумки имат доста мазнина, а вместо това да поставите на дъното й хартия за печене/.






Печем локумените пурички на 170-180 градуса в предварително загрята фурна за около 30-35 минути до леко покафеняване.




Още топли ги овалваме в пудра захар.






И сме готови!

Страхотен вкус!






От тази доза се получават между 35-50 пурички, в зависимост от дебелината на разточване на кората и широчината на пуричките.
Може да ги хапвате веднага, защото след изпичане локумените пурички са ронливи, а не твърди и не е необходимо да ги прибирате в кутии до тяхното омекване!
Насладете им се на момента!
Точно това имах предвид, като споменах за изненадващите гости...




Бързи, лесни, икономични и невероятно вкусни! ;)

Сладко настроение ви желая! :))







*************************************************************************





Предложете на приятели като копирате и споделите линка!
Благодаря Ви!


Няма коментари:

Публикуване на коментар