Вкуснотийки с ИНА
Страници
- Да попътуваме в един по-спокоен и красив свят...
- Храм-паметник "Рождество Христово" - Шипченски манастир - Руската църква на Шипка
- Белград / Belgrade (Serbia)
- Ботаническата градина - гр.Балчик
- Нос Калиакра
- Старинен Пловдив
- Крепост Хисарлъка - град Кюстендил
- Потопената църква в Жребчево
- Казанлъшката тракийска гробница и парк Тюлбето
- КАЗАНЛЪК - мил мой роден град
петък, 15 януари 2016 г.
Банички на тостер
Здравейте Сладурковци!
Днес ще направим едни много лесни и бързи банички на тостер.
Много са вкусни, защото плънката вътре остава сочна, а коричките са хрупкави и препеченки.
Преди да започнем само ще поясня, че за една баничка използвам 2 кори. Така че, вие сами преценете колко банички искате да си направите.
Аз съм направила 4 банички и за това давам рецепта за този брой.
Да започваме...
Рецепта:
2 яйца
4 с.л. кисело мляко с връх
щипка сода
щипка сол
200 гр. сирене
8 бр. готови кори за баница
1 с.л. масло
1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Разбиваме си яйцата, щипка сол, киселото мляко със содата и накрая добавяме натрошеното сирене. Разбъркваме добре.
Разтопяваме маслото и към него добавяме олиото, отново рабъркваме добре, за да се получи хомогенна смес.
Взимаме една кора намазваме я с маслената смес, върху нея поставяме втора кора, отгоре слагаме от плънката (около 3-4 с.л.) и разстиламе, както съм показала на снимката.
Прегъваме краищата и навиваме.
Ако забелязвате мазнина в плънката не съм слагала, защото тази с която мажем корите е достатъчна и при печенето тя си се разпределя навсякъде. Ако вие разбира се обичате по-мазничко, може да си добавите 1-2 с.л. олио към плънката.
Загряваме тостера и печем до зачервяване.
Поднасяме топлите банички с мляко, айрян или каквото обичате. :))
Едно съветче от мен - Не правете всички банички наведнъж! Направете първо една и докато тя се пече, направете втората и т.н. Защото за изпичането на баничките е необходимо време и докато се чака, плънката ще пропие през корите и има вероятност на места да се разкъса и разтече.
А който няма тостер, може да ги изпече на тиган, първо от едната страна и след това и от другата.
Това е!
Невероятно вкусни, хрупкави банички!
Добър апетит!
*******************************************************************
Предложете на приятели като копирате линка и го споделите!
Благодаря Ви!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар