Блоговодител - кулинарен пътеводител

вторник, 8 декември 2015 г.

Панирано филе от Хек


И аз като всеки родител се притеснявам когато предлагам риба на децата си, за това предпочитам тя да е с възможно най-малко кости, даже ако може изобщо да няма ;)

Хек-а е изключително подходяща риба, а още по-подходяща е обезкостената риба, за това се спирам на филе от Хек :)















Рецептата която ще ви покажа е лесна за изпълнение и много вкусна!

В къщи я обожаваме :)
Разбира се, я препоръчвам и за пораснали "деца" :))



Рецепта:

0,800-1 кг филе от Хек
2-3 яйца /зависи от грамажа на филето/
1 лимон
80-100 мл бира
3-4 с.л. брашно
черен пипер
сол
олио за пържене



Начин на приготвяне:

Най-напред нарязваме филето и го мариноваме в сока от лимона, солта и черния пипер.
Оставяме филето да престои в марината поне 2 часа.









Приготвяме си панировката от яйцата, бирата и брашното.
Загряваме си тигана с олиото.
Потапяме маринованите порции филе от всички страни в панировката и пържим в сгорещената мазнина.






Ако желаете панировката да ви е по-плътна, след като сте запържили съвсем леко филето, го вадите и отново го потапяте в панировката, връщате в тигана и допържвате.










По желание може да добавите гарнитура по ваш вкус /картофена салата, картофено пюре, пържени картофи, задушени зеленчуци или дресинг /










Добър апетит!













*******************************************************




Предложете на приятелите си като копирате линка и го споделите!
Благодаря Ви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар