Вкуснотийки с ИНА
Страници
- Да попътуваме в един по-спокоен и красив свят...
- Храм-паметник "Рождество Христово" - Шипченски манастир - Руската църква на Шипка
- Белград / Belgrade (Serbia)
- Ботаническата градина - гр.Балчик
- Нос Калиакра
- Старинен Пловдив
- Крепост Хисарлъка - град Кюстендил
- Потопената църква в Жребчево
- Казанлъшката тракийска гробница и парк Тюлбето
- КАЗАНЛЪК - мил мой роден град
понеделник, 7 декември 2015 г.
Трицветен кекс
Здравейте мили Приятели :)
Тази събота се чудех какво сладичко да забъркам за любимите си хора. Трябваше да е нещо хем по-бързо, а в същото време ми се искаше да не е и съвсем обикновенно.
За това реших - кееекс, но не какъв да е, а трицветен!
Смело мога да заявя, че това е най-пукавият и мекичък кекс, който някога съм опитвала.
За визията, няма какво да кажа, то се вижда - красива и оригинална.
Рецептата съм я взаимствала от интернет. Леко я измених, като добавих и увеличих някои продукти.
Не знам кой е точно авторът на този невероятен кекс, но му благодаря за прекрасната, вкусна и красива идея!
Вкусна вкусотия!
Всички в къщи страшно много го харесаха, свърши мноого бързо и както се вижда по снимките...това са два кекса, амиии...в неделя забърках още една доза :)) ...
Но нека да ви покажа...
Рецепта:
7 яйца
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
10 с.л. прясно мляко
8 с.л. олио
1 ванилия
1 бакпулвер
2 1/2 с.л. какао
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разделяме 4-ри от яйцата на жълтъци и белтъци в две големи купи.
Към 4-те жълтъка добавяме останалите 3 цели яйца. Разбъркваме с миксер на висока скорост и добавяме 1 1/2 ч.ч. захар. След това добавяме 5 с.л. олио, 7 с.л. прясно мляко и 1 1/2 ч.ч. брашно смесено с бакпулвера, като след всеки продукт разбъркваме много добре. Продължаваме разбиването до получаване на бледо-жълта кремообразна смес. Тази смес разделяме на две половини, като в едната добавяме 2 с.л. какао и разбъркваме сместа добре до усвояване на какаото.
4-те белтъка рабиваме на висока степен с миксера, до пухкавост и добавяме останалата 1/2 ч.ч. захар, 3 с.л. олио, 3 с.л. прясно мляко, 1 ванилия и останалото 1/2 ч.ч. брашно. Като след всеки продукт рабъркваме добре.
Намазваме си формата в която ще печем кекса и я поръсваме с брашно /само да предупредя, че е желателно формата да е по-голяма, защото ако е по-малка има опасност сместа да започне да ви прелива извън нея, тъй като този кекс се надува доста/.
В кексовата форма изсипваме първо кафявата смес, след това бялата /белтъците/, поръсваме върху нея слой какао с цедка, така че да не се вижда бяла смес и най-накрая /върху какаото/ изсипваме жълтата смес.
Кекса печем на 170 градуса в предварително загрята фурна за около 40 минути. Желателно е да проверите с клечка, дали е изпечен.
След като поизстине го обръщаме в подходящо плато...
....разрязваме го и го изяждаме...на секундата...поне така направихме ние :)))
Пухкав, мекичък и много вкусен!
Да ви е сладко!
Много усмивки от мен и добро настроение! :)
*************************************************
Предложете на приятелите си, като копирате линка и го споделите.
Благодаря Ви!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар