Вкуснотийки с ИНА
Страници
- Да попътуваме в един по-спокоен и красив свят...
- Храм-паметник "Рождество Христово" - Шипченски манастир - Руската църква на Шипка
- Белград / Belgrade (Serbia)
- Ботаническата градина - гр.Балчик
- Нос Калиакра
- Старинен Пловдив
- Крепост Хисарлъка - град Кюстендил
- Потопената църква в Жребчево
- Казанлъшката тракийска гробница и парк Тюлбето
- КАЗАНЛЪК - мил мой роден град
сряда, 23 декември 2015 г.
Торта "Зимна приказка"
Здравейте мили приятели!
Преди няколко дни имах повод да направя направя торта..
Исках да е нещо по-различно и по-забавно..
Детето в мен се развихри с пълна сила :))
Получи се..
Доволна съм от вкуса и вида, а най-доволни останаха децата и половинката ми, детски спомени изплуваха...мил и щастлив момент.
Бяха възхитени когато им я показах :)
Надявам се да хареса и на вас...
Самата торта е много лесна за приготвяне, единственото нещо което изисква малко повече време е украсата й.
Както споменах исках да е като детска приказка за това използвах фондан, който си приготвям сама. Кремът... реших да импровизирам. Получи се уникално вкусен и ароматен.
Облизаха си пръстите моите мъже /единият-моята подкрепа и любов, а другият-половината от сърчицето на мама...другата е за малката ми принцеса/.
Снежковците, Дядо Коледа и елхичката направих няколко часа по-рано, за да могат да се втвърдят.
Да започваме..
Рецепта:
3 бр. готови пандишпанови блатове
перлички за украса
За сметановия крем:
400 мл прясно мляко
1 пакет крем Оле ванилия
150 мл сладкарска сметана
100 гр. захар
1 пакет Крема сирене
80 гр. пудра захар
40 гр. масло
40 гр. пудра захар
За масления крем:
100 гр. масло
100 гр. пудра захар
1 ванилия
За сиропа:
150 мл вода
150 гр. захар
Начин на приготвяне:
Най-напред си сваряваме сиропа, оставяме да ври 3-4 минути, отдръпваме от котлона и го оставяме да изстине.
В дълбока купа наливаме 400 мл прясно мляко, добавяме пакет крем Оле ванилия и с помоща на миксер на висока степен разбиваме до сгъстяне и пухкавост.
В друга купа нарязваме на парченца 40 гр масло разбиваме с миксер и добавяме 40 гр. пудра захар. Разбъркваме отново.
В трета купа слагаме крема сиренето с 80 гр. пудра захар и също разбъркваме с миксер.
В четвърта купа разбиваме на висока скорост с миксер студената сладкарска сметана със 100 гр. захар.
Смесваме първите три крема, разбъркваме добре с миксер и накрая добавяме рабитата сметана, като нея разбъркваме с лъжица внимателно, до получаване на гладък хомогенен крем.
Сглобяваме тортата, като поставяме първия блат върху подходящо плато и сиропираме с 1/2 от сиропа. Отгоре слагаме половината крем и разстиламе равномерно по целият блат.
Поставяме отгоре вторият блат, отново сиропираме и разстиламе останалият крем.
Завършваме с трети блат.
Приготвяме си масления крем от 100 гр. масло, 100 гр. пудра захар и 1 ванилия, като рабъркваме добре с миксер до пухкавост.
С него покриваме равномерно цялата торта /страни и трети блат/.
Оставяме на студено за 10-20 минути, за да стегне леко масленият крем.
През това време си приготвяме фондана с който ще покрием тортата.
Фондана който ще използваме за покритие трябва да преценим,така че след като го разточим върху поръсена с пудра захар повърхност на кора дебела минимум 3 мм /ако е много тънък ще се разкъса и няма да може да легне хубаво върху тортата/, неговата площ трябва да е два пъти по-голяма от тази на блатовете /ако е по-малко има вероятност да се получат гънки по страните/.
Покриваме тортата с разточеният фондан и заглаждаме като притискаме леко с ръце, за да може да извадим въздушните мехурчета които са останали под фондана.
Изрязваме излишният фондан и украсяваме с фигурките и перличките.
Невероятно вкусно удоволствие, сладко и забавно :))
Да си призная, истински се забавлявах докато приготвях тази торта :))
А още по-забавно ми беше като видях възхищението в очите на хората които обичам...
....и удоволствието което изпитаха отхапвайки парченце торта...
Незабравим момент...
И накрая ...
Честит Рожден Ден... на мен ! :))
Нека бъдем всички живи и здрави!
Обичани и раздаващи обич!
Бъдете благословенни!
**********************************************************
Предложете на приятелите си като копирате линка и го споделите!
Благодаря Ви!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар