Блоговодител - кулинарен пътеводител

сряда, 25 ноември 2015 г.

Бисквитена торта с крем Оле

Напоени, меки бисквитки и топящ се в устата лек и пухкав, ароматен крем.... Невероятна комбинация....

Историята на тази е торта е доста забавна за нас...

Бих казала, че това си беше експеримент с този крем Оле /на Др.Йоткер/. Всъщност замисълът беше да използвам пудинг /Др.Йоткер/, но една неволна грешка /от която всички сме повече от щастливи/, доведе до този невероятно вкусен резултат.




Преди да започнем трябва да знаете, че крем Оле не стяга както пудинга или нишестето. Той си остава лек и пухкав. Така че, препоръчвам да не обръщате тортата в поднос, защото вероятноста да се разтече е твърде голяма.

Разбира се, може да използвате желатин за стягане, но ние в къщи не сме му привърженици и за това тортата я направих в кексова форма, от която след това с лъжичка за сладолед оформих топки при сервирането й.





И, започваме...


Рецепта:

1 пакет бисквити Закуска /голям/
1 л. прясно мляко
2 пакета крем Оле /Др.Йоткер/ , аз съм използвала ванилия
1 млечен шоколад


Начин на приготвяне:

Отделяме 200 мл. от прясното мляко /от него 50 мл. за шоколада и 150 мл за бисквитите/.

800 мл. прясно мляко разбиваме с двата пакета крем Оле.

50 мл. прясно мляко слагаме на котлона и преди да заври го отдръпваме. В него добавяме шоколада да се разтопи и разбъркваме хубаво.

Към останалите 150 мл.прясно мляко добавяме 50 мл. хладка вода и топим в тях бисквитите за 3-4 секунди. Изваждаме и редим в подходящ съд - ред бисквити, пласт крем, ред бисквити...





Накрая заливаме с разтопения шоколад.
Слагаме в хладилника, за да стегне леко и да се изстуди, поне за 2-3 часа.






Божествен вкус, за който е необходимо съвсем малко време и малко продукти!



*****************************************


Предложете на  приятелите си, като копирате линка и го споделите!
Благодаря Ви!









Няма коментари:

Публикуване на коментар