Блоговодител - кулинарен пътеводител

сряда, 25 ноември 2015 г.

Сладкиш с череши и сирене Крема

Това е един пролетен, невероятно вкусен и сочен сладкиш.
Черешките придават един уникален аромат, а сиренето Крема един пукав и мек завършек на цялата тази наслада.

Може да използвате всякакви форми за печене - експериментирайте!








Рецепта:

За кафевия блат:


3 яйца
1 ч.ч. захар 
2 ванилии
125 гр. масло 
100 гр. шоколад 
1 1/2 ч.ч. брашно с 1 ч.л. бакпулвер


За белия крем:


2 пакета сирене Крема
1 с.л. захар
1 яйце


Череши около 1 купичка, почистени от костилките и поръсени с 1 с.л. захар 




Начина на приготвяне:

Кафевият блат-
В подходящ съд разбиваме яйцата, добавяме захарта и двете ванилии. Маслото с шоколада разтопяваме в микровълнова фурна или на котлон, няма значение. След това смесваме двете смеси, разбъркваме добре с миксер и добавяме брашното с бакпулвера. 

Белият крем
В отделен съд, яйцето с Крема сиренето и 1 с.л. захар разбъркваме до получаване на еднородна гладка смес. 

Черешите отцеждаме и овалваме в брашно. 







Формата за печене намазваме с масло и поръсваме с брашно. 
Редим малко повече от половината кафява смес, върху нея бяла смес, след това черешите и накрая останалата кафява смес. 






Печем в предварително загрята фурна на около 170 градуса за около 40-45 мин. 

Сладкиша изваждаме от формата, когато вече се е охладил.
Може да поръсите с пудра захар, сладко или течен шоколад.
Аз съм използвала желе.








И готово!
Бързо, лесно и много вкусно!


*******************************************************************


Предложете на  приятелите си, като копирате линка и го споделите!
Благодаря Ви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар