Вкуснотийки с ИНА
Страници
- Да попътуваме в един по-спокоен и красив свят...
- Храм-паметник "Рождество Христово" - Шипченски манастир - Руската църква на Шипка
- Белград / Belgrade (Serbia)
- Ботаническата градина - гр.Балчик
- Нос Калиакра
- Старинен Пловдив
- Крепост Хисарлъка - град Кюстендил
- Потопената църква в Жребчево
- Казанлъшката тракийска гробница и парк Тюлбето
- КАЗАНЛЪК - мил мой роден град
четвъртък, 26 май 2016 г.
Филе от сьомга на скара
Здравейте Сладури :)
Обичате ли рибка?
Ако отговорът е - Да, значи сте на правилното място. :))
Днес ще направим една уникална, сочна, ароматна и леко сладникава вкусотия...Филе от сьомга на скара.
Сладникава, но не с натрапчива сладост, а загатваща...
Съчетанието на продуктите в марината е леко и балансирано, така че да се създаде един запомнящ се вкус.
Но, нека започваме...
Рецепта:
500 гр. филе от сьомга
За марината:
35 мл соев сос
25 мл зехтин
25 мл вода
1 равна с.л. мед
25 мл сок от портокал
2 скилидки чесън
няколко стръкчета копър
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Най-напред измиваме филето и го нарязваме на порции.
Приготвяме марината, като смесваме и разбъркваме добре - соевият сос, зехтина, водата, меда и сока от портокал.
В тавичка или по-дълбок съд нареждаме порциите филе, леко ги осоляваме и поръсваме с черен пипер и от двете страни.
Върху тях поставяме чесъна нарязан на колелца и по 1 стрък пресен копър. Заливаме с марината.
Поставяме в хладилник за 3-4-5 часа, за да може филето да поеме добре марината. И тук принципът е колкото повече, токлова по-добре.
Печем на предварително загрята скара, която намазваме със зехтин.
Печенето зависи от това колко са дебели филетата.
Общо взето момента в който месото започне да побелява, обръщате.
Желателно е сьомгата да не се препича, защото губи от мазнината си и става суха.
И това е!
Разбира се, ако не желаете сьомгата да има този леко сладникав вкус, може спокойно да пропуснете меда или да сложите по-малко, примерно 1 равна ч.л.
Сервираме с гарнитура по желание. Аз съм предпочела сотирани картофи.
Мога само да кажа, не пропускайте да си приготвите сьомга на скара! Невероятен, ароматен вкус!
Желая ви добър апетит и прекрасно настроение!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар