Вкуснотийки с ИНА
Страници
- Да попътуваме в един по-спокоен и красив свят...
- Храм-паметник "Рождество Христово" - Шипченски манастир - Руската църква на Шипка
- Белград / Belgrade (Serbia)
- Ботаническата градина - гр.Балчик
- Нос Калиакра
- Старинен Пловдив
- Крепост Хисарлъка - град Кюстендил
- Потопената църква в Жребчево
- Казанлъшката тракийска гробница и парк Тюлбето
- КАЗАНЛЪК - мил мой роден град
понеделник, 29 февруари 2016 г.
Винен кебап
Днес ще направим едно изключително вкусно ястие..
Крехко свинско месо и ориз потопен в лек, приятен винен сос... Винен кебап !
Освен, че е много апетитно и вусно, това ястие се приготвя и много лесно.
Няма нужда да споменавам, че в къщи го обожаваме.
За това направо ще премина към рецептата и начинът й на приготвяне...
И така...
Рецепта:
500 гр. свинско месо
3 средно големи глави лук или 2 стръка праз /само бялата част/
3/4 ч.ч. червено вино
2 с.л. натурално нишесте
3 с.л. доматено пюре
1 к.л. захар
1 ч.л. червен пипер
1 дафинов лист
черен пипер
сол
олио
Начин на приготвяне:
Най-напред си подготвяме продуктите...
Нарязваме лукът на ивички,
а месото измиваме и нарязваме на хапки.
В тенджера, задушаваме лукът в малко олио и след като поомекне добавяме нарязаното месо.
Задушаваме месото и добавяме червен пипер, разбъркваме и наливаме вода, която трябва да покрие месото. Варим до полусваряване на месото и добавяме виното, дафиновият лист, черен пипер, доматеното пюре към което сме добавили 1 к.л. захар и сол на вкус.
Оставяме всичко да се вари 20 минути и след това добавяме нишестето, което сме разтворили в малко студена вода. Добавяме го към ястието и доваряваме още 10 минути.
И сме готови.
Сервираме тас кебапа с гарнитура от сварен ориз или картофено пюре.
Ние го предпочитаме с ориз. :)
Апетитно и много вкусно!
Препоръчвам ви го!
Желая ви добър апетит!
*************************************************************************
Предложете на приятели, като копирате линка и го споделите!
Благодаря Ви!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар