И днес продължаваме със сладките изкушения ;))
И днес нещо много лесно и бързо за приготвяне..
И днес нещо много вкусно и ароматно, и подходящо за гости..
Негърче, но не съвсем обикновенно...а Негърче, напоено с карамелен сироп и облечено в кокосови стърготини....ммммм....
И такааа....
Рецепта:
1 яйце
1 ч.ч. захар
2 с.л. какао
1 ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
1/2 ч.ч. олио
2 ванилии
1 и 1/2 ч.ч. брашно
За сиропа:
125 гр. масло
1 ч.ч. пудра захар
1/2 ч.ч. гореща вода
кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
В дълбока купа разбиваме яйцето и добавяме захарта, като продължаваме да разбиваме до побеляване. Добавяме киселото мляко в което сме разтоврили бакпулвера, олиото, ванилиите и какаото. Като след всеки продукт разбъркваме добре. Накрая добавяме пресятото брашно.
Трябва да получим една идея по-рядка смес от кексовата.
Намазваме си формата за печене с олио и поръсваме с брашно. Изсипваме сместа. Печем в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 30 минути.
Желателно е да проверяваме със суха клечка дали сладкиша е изпечен /все пак всяка фурна пече по-различен начин/.
Готовият сладкиш оставяме да се охлади и се заемаме с приготвянето на сиропа.
В тиган с незалепващо покритие слагаме маслото да се разтопи,
добавяме пудрата захар и карамелизираме, като от време на време разбъркваме.
Добавяме гореща вода. При добавянето й има вероятност захарта да ви стане на бучици, но това е за кратко. След няколко секунди и непрекъснато бъркане всичко вече ще се е разтопило.
Отдръпваме от котлона.
Нарязваме вече охладеният сладкиш на правоъгълници
и заливаме с горещият сироп.
Оставяме сладкиша за около 3-4 часа да попие сиропа и овалваме от всички страни в кокосови стърготини. Нреждаме в поднос върху салфетка.
Вкусът е превъзходен... Мекичък какаово-каремелен сладкиш с лек нюанс на кокос...
Отхапваш парченце какаово изкушение и в същият момент карамелено удоволствие навлажнява небцето и езика...
Сладичко да ви е..... :))
***************************************************************
Предложете на приятели като копирате линка и го споделите!
Благодаря Ви!
Няма коментари:
Публикуване на коментар