...................................................................................................................................................................
Уют...Пукащи дърва...Чаша вино...
...Мезенце !
Здравейте мили приятели!
Радвам се, че и днес сме заедно :)
Времето навън е мрачно, но това не пречи да си създадем приятно настроение и комфортна атмосфера...
с чаша вино или бира и апетитно мезенце.
Доверих се на опита който е имал и продължава да има като Главен готвач.
И не сгреших, за което много се радвам!
В някои книги и сайтове е описано, че сърцата /поради факта, че са мускул/ трябва да се варят /между 20 и 30 минути/ предварително и след това да се запържат. Така правех и аз! Само че се оказа, че може и без варене...
Хем по-лесно, хем по-бързо, хем по-малко съдове за миене :D ;)...
а вкусът... дори бих казала, че стават по-крехки и меки.
Но стига приказки, предлагам сами да се убедите...
Рецепта:
500 гр. пилешки сърца
30-40 гр. масло
3-4 с.л. соев сос
чубрица
черен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме старателно сърцата...
и ги разрязваме на половина /но не разделяме двете половини, трябва да останат свързани/.
Поставяме ги в тиган и на котлона.
Първоначално без мазнина, за да изври леко водата която е останала в тях, а и по този начин леко се задушават. Може да ги покриете с капак.
Разбъркваме от време на време и добавяме маслото.
Оставяме сърцата да се позапържат в маслото и добавяме соевият сос.
Пърженето продължава като разбъркваме от време на време и внимаваме да не ги припържим, защото в противен случай ще станат жилави и твърди.
Накрая след като са готови изпържени и преди да отстраним от котлона добавяме черен пипер и чубрица на вкус.
Разбъркваме и може да сервираме.
Цялата топлинна обработка трае не повече от 15-20 минути /зависи от силата на котлона/.
Вкусно и топло мезенце за студени дни :)
Бързо и лесно!
Добър апетит!
И топъл и усмихнат ден!
********************************************
Предложете на приятелите си, като копирате линка и го споделите!
Благодаря Ви!
Няма коментари:
Публикуване на коментар