Продукти:
1 кг кайма
1 моркова
1 глави кромид лук /1/2 стрък праз лук/
1/2 връзка пресен магданоз
1 к.л. чубрица
Кимион
Черен пипер
1 к.л. червен пипер
Олио
250 гр.печурки
2 с.л.масло
2 с.л.зехтин
1 кг картофи
сол на вкус
1 яйце
3-4 с.л. галета
Сладка царевица от консерва/по желание/
125 гр. Моцарела
Начин на приготвяне:
1. Най-напред слагаме обелените и измити картофи в тенджера, да се сварят.
2. Почистваме и измиваме моркова, лука и гъбите. Нарязваме ги на ситно. Царевицата, отцеждаме и измиваме.
3. Каймата овкусяваме с черен пипер, червен пипер и малко кимион.
4. В подходящ тиган, загряваме маслото и зехтина, и поставяме нарязаните гъби. Пържим до готовност. Изваждаме гъбите от тигана и в него сипваме малко олио, в което прибавяме моркова и лука. Оставяме леко да се задушат и добавяме каймата. С шпатула, разбъркваме непрекъснато, като се стараем да раздробим каймата на малки бучици. След като каймата е готова и леко се е запържила, отдръпваме от котлона и добавяме магданоза и чубрицата.
5. След като картофите са се сварили, ги отцеждаме и намачкваме. Прибавяме сол на вкус, яйцето и 2-3 с.л. галета. Разбъркваме добре.
6. Върху намазнена хартия за печене или фолио, разпределяме картофената смес. Разстиламе равномерно, като се съобразяваме с формата в която ще печем. Поръсваме с останалите галета и в единия край по дължина нареждаме плънката. Редуваме кайма, гъби, царевица и моцарела. Завиваме на руло и печем в предварително загрята фурна на 170-180 градуса, до готовност и леко покафеняване.
7. Оставяме леко да се охлади в самата форма преди да разрежем, за да стегне и да не се разпадне при обръщане и разрязване.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар