Страници
▼
Страници
▼
Едно приятно интервю с Блоговодител
▼
сряда, 20 януари 2016 г.
Локумени пурички
Какво сладичко да си забъркаме в този студен ден...?
Сетих се, че отдавна, мноого отдавна не съм правила локумки :)) За което сама си се самокритикувам, защото са страхотни, много са лесни и бързи за приготвяне, а и подходящи за
изненадващи гости :))
Да запретваме ръкави...
Рецепта:
1 ч.ч. олио
3/4 ч.ч. бира /светла/
2 ванилии
500 гр. брашно /+- 50 гр./
1 бакпулвер
200 гр. локум
пудра захар
Начин на приготвяне:
В дълбока купа смесваме олиото с бирата, добавяме ванилията и пресятото брашно с бакпулвера. Замесваме тесто, което стои на шупли от бирата. Така че, това да не ви притеснява.
Тестото оставяме за 10-15 минути да почине на стайна температура.
Нарязваме локума на ивици.
Взимаме част от тестото, може и цялото и разточваме на кора дебела 3-4 мм.
Разрязваме я на правоъгълници и в единият им край поставяме парче локум.
Навиваме правоъгълника на руло и нареждаме в тава намазана с олио и поръсена с брашно
/може също така да не мажете тавата, понеже самите локумки имат доста мазнина, а вместо това да поставите на дъното й хартия за печене/.
Печем локумените пурички на 170-180 градуса в предварително загрята фурна за около 30-35 минути до леко покафеняване.
Още топли ги овалваме в пудра захар.
И сме готови!
Страхотен вкус!
От тази доза се получават между 35-50 пурички, в зависимост от дебелината на разточване на кората и широчината на пуричките.
Може да ги хапвате веднага, защото след изпичане локумените пурички са ронливи, а не твърди и не е необходимо да ги прибирате в кутии до тяхното омекване!
Насладете им се на момента!
Точно това имах предвид, като споменах за изненадващите гости...
Бързи, лесни, икономични и невероятно вкусни! ;)
Сладко настроение ви желая! :))
*************************************************************************
Предложете на приятели като копирате и споделите линка!
Благодаря Ви!
Няма коментари:
Публикуване на коментар